22 iulie

“PRIMA CASĂ” CONTINUĂ

Programul „Prima casă” va continua,  a anunţat ieri, ministrul finantelor publice, Anca Dragu. Aceasta a declarat că în aceste zile s-a făcut redistribuirea sumelor disponibile între băncile care aveau cereri şi dosare, iar pe termen scurt se urmăreşte extinderea programului. Anca Dragu a explicat că în toamnă va fi realizată o analiză pentru a se stabili care va fi strategia pe termen lung în acest program şi a precizat că nu se va lua în considerare o plafonare a veniturilor la 2000 de lei. În primele 6 luni ale acestui an s-a constatat o dublare a cererilor pentru programul „Prima Casa”.

 

MĂSURI DE ORDINE LUATE DE JANDARMERIE

Începând de vineri și până duminică, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj vor asigura măsurile de ordine la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive ce se vor desfășura pe raza județului Cluj. Astfel, în perioada 22-24 iulie, jandarmii clujeni vor asigura măsurile de ordine publică după cum urmează: pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice prilejuite de ,,Zilele Dejului”; vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia “Zilei Porţilor Deschise” la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, care va avea loc în data de 23 iulie și vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării „Crosului ESU” organizat în data de 24 iulie 2016 în municipiul Cluj-Napoca. Scopul este garantarea liniștii și siguranței cetățenilor care vor dori să participe la aceste manifestări. Totodată, jandarmii clujeni recomandă participanţilor să aibă un comportament civilizat și să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

 

FERMA DE PUI DIN FLOREŞTI SANCŢIONATĂ

Începând cu data de 27 iulie 2016, Ferma de pui din Florești nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obținerea unei eventuale noi Autorizații Integrate de Mediu. În acest moment actualul ciclu de creștere a puilor este încheiat in proprotie de 90%. În urmă cu 15 zile, Poliția Locală a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității. În acest context Poliția locală, a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate în termen de 15 zile, lucru care nu s-a întâmplat.

 

TABĂRĂ DE VOLUNTARI PENTRU CRUCEA ROŞIE

Tabăra naţională de pregătire a voluntarilor Crucii Roşii Române pentru intervenţia în situaţii de urgenţă se va desfăşura în perioada 23 – 31 iulie, la Beliş, judeţul Cluj. În programul taberei sunt cuprinse ateliere de pregătire pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă, dar şi activităţi practice ce se vor desfăşura atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. Deschiderea oficială a taberei va avea loc în data de 25 iulie, ora 10:00.

 

CONCERTELE DE FANFARĂ REVIN ÎN PARCUL CENTRAL

Primăria anunţă că în această vară clujenii vor avea din nou ocazia să asculte concerte de fanfară în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, începând de dumincă, 24 iulie. Formația Transilvania Brass, va încânta publicul clujean cu spectacole în aer liber, în fiecare duminică, de la ora 18.00, în foișor, până în data 11 septembrie 2016.

Concertele de fanfară organizate de Primărie nu sunt o noutate pentru clujeni. În anii 2013 și 2014 aceste spectacole au avut loc cu ocazia evenimentului ”Seri de vară clujene”. Formația Transilvania Brass, cea care va concerta, are un repertoriu divers, care cuprinde compoziţii clasice, jazz-ragtime, polka, mazurka, valsuri sau folclor.