22 mai

LUCRĂRI DE AMPLOARE PE DJ 107P
Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 107P, un proiect amplu ce vizează tronsonul cu o lungime de 44,26 de kilometri cuprins între Gilău – Someșul Rece – Mărișel – DN 1R.
Lucrările de reabilitare și modernizare presupun intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde acest lucru se impune, şi până la așternerea a două straturi de asfalt. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole, podețe și racordări la drumurile laterale.
Drumul județean107P Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R este inclus în Programul de investiţii pentru anul 2018 privind lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor judeţene, lucrările fiind finanţate din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest scop de Consiliul Judeţean Cluj.

INVITAŢI DE MARCĂ LA CONGRESUL ORGANIZAT DE ACADEMIA ROMÂNO-AMERICANĂ
Congresul Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe, aflat la cea de-a 42-a ediţie, va debuta, maine, la sediul Universităţii Babeş-Bolyai.
Printre invitaţii evenimentului de anul acesta, care se va desfăşura în perioada 23-26 mai, se numără preşedintele Academiei Române, Acad.Prof. Ioan Aurel Pop, preşedintele Senatului Universităţii Babeş-Bolyai, Prof.univ.dr. Ioan Chirilă, şi prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Prof.univ.dr. Ioan Bolovan.
Dezbaterile şi prelegerile susţinute de invitaţi se vor desfăşura sub egida Centenarului Marii Uniri.
Academia Româno-Americană de Arte şi Ştiinţe a fost înfiinţată în anul 1975, în California, de un grup de intelectuali români cu domiciliul în Statele Unite ale Americii.  Între membrii Academiei s-au aflat şi se află personalităţi foarte cunoscute, precum scriitorii Eugen Ionescu şi Virgil Gheorghiu, filosoful Mircea Eliade, profesorul George Emil Palade, recompensat cu premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină, şi astronautul român Dumitru-Dorin Prunariu.

“IUBIND TRADIŢIILE, CLĂDIM VIITORUL”

Școala Gimnazială Specială – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Integrată/Incluzivă organizează expoziția „Iubind tradițiile, clădim viitorul”. Evenimentul va avea loc maine, 23 mai, începând cu ora 10:00, la Muzeul Etnografic al  Transilvaniei.

Expoziția cuprinde lucrări unicat, realizate manual de către elevii claselor V-VIII, pe suport de sticlă, împletituri din pănuși sau diverse fibre vegetale, ceramică, lucrări de pictură şi multe altele.


ZIUA INTERNAŢIONALĂ PENTRU DIVERSITATE BIOLOGICĂ, MARCATĂ LA USAMV

Studenţii a două universităţi clujene organizează, astăzi, de Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică, un workshop şi o expoziție multisenzorială.
Evenimentul are loc la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din incinta Universitatăţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară şi poate fi vizitat până la ora 19:00.