22 mai

KLAUS IOHANNIS, ÎN VIZITĂ LA CLUJ
Președintele României, Klaus Iohannis, va veni mâine la Cluj-Napoca, ocazie cu care își va lansa cea de-a treia carte, sub titlul „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. Potrivit editorilor, volumul își propune să ofere cititorilor informațiile de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, dar și detaliile care pot să contureze o poziție articulată față de Uniunea Europeană și viitorul ei. Conform informațiilor oficiale, evenimentul va avea loc în Sala Auditorium Maximum din cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar accesul se va face pe bază de invitație.


GARA DIN CLUJ-NAPOCA, GAZDĂ PENTRU UN EXERCIȚIU INTERNAȚIONAL
Asociația Polițiilor Feroviare din Europa – RAILPOL desfășoară astăzi și mâine în Gara din Cluj-Napoca, un exercițiu comun la nivel internațional. Acțiunea are loc în premieră în România și vizează coordonarea spontană, cooperarea în misiunile comune sau abordarea de tehnici și practici noi de lucru în domeniu. Mai exact vor fi simulate situații tactice cu care echipele de intervenție se pot confrunta atât într-o stație de cale ferată, cât și în mijloacele de transport feroviare. La exercițiu vor participa polițiști din Bulgaria, Cehia, Ungaria sau Portugalia, dar și din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și a Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca. Cu această ocazie, polițiști din 14 state membre ale Asociației Polițiilor Feroviare din Europa vor participa la o dezbatere pe subiecte de siguranță și securitate în domeniul transporturilor feroviare.

PROGRAM SPECIAL AL DIRECȚIEI JUDEȚENE DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR
Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor a anunțat un program special după care va funcționa până la alegerile europarlamentare și a referendumului pentru justiție, ce vor avea loc duminică. Persoanele cu drept de vot ce sunt interesate de obținerea documentelor de identitate în această perioadă, pot să le obțină miercuri, joi sau sâmbătă, în intervalul 8-16, vineri de la 8 la 13:30, iar duminică de la 7 la 19 pentru primirile de documente, și de la 7 la 21 pentru eliberarea actelor de identitate.

LA DEJ S-A DESCHIS MUZEUL LOCOMOTIVELOR
Deschiderea oficială a Muzeului Locomotivelor din Dej a avut loc în cadrul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor, ce s-a desfășurat sâmbătă. Instituția găzduiește 20 de locomotive cu aburi și electrice, dar și vagoane care au fost recondiționate și revopsite în culorile lor inițiale. Potrivit susținătorilor proiectului, cea mai impresionantă locomotivă a fost produsă în 1941 la uzinele Malaxa, cu 2600 de cai putere și o capacitate de remorcare de peste 3000 de tone, fiind cea mai puternică din România la acel moment.