22 martie

RESTRICTII DE CIRCULATIE PENTRU PIATA UNIRII
Restricții de circulație sunt anunțate pentru astăzi pe latura de est și de sud a Pieței Unirii, potrivit Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Măsura este luată cu ocazia manifestărilor ce vor avea loc în cadrul „Ceremonialului de Depunere a Jurământului Militar”, circulația fiind restricționată secvențial și parțial până la ora 14.

CELE MAI BUNE START-UP-URI EUROPENE PREMIATE LA CLUJ-NAPOCA
Cele mai bune start-up-uri europene au fost premiate ieri la Cluj-Napoca, printr-o ceremonie organizată cu ocazia Summit-ului european în ceea ce privesc start-up-urile din domeniul tehnologiei. Cele 5 premii acordate au mers către afaceri care au ca activități motivarea copiiilor să învețe, oferirea de previziuni medicale, facilitarea călătoriilor urbane, precum și reducerea consumului de energie și stimularea colectării deșeurilor. Câștigătorii provin din România, Marea Britanie, Estonia, Danemarca și Macedonia de Nord. Comisarul european pentru economie și societate digitală, Maryia Gabriel, a declarat că start-up-urile sunt esențiale pentru viitorul economiei europene, scopul fiind continuarea consolidării rețelei de noi întreprinderi, investitori și factori de decizie și stimularea comunicării pe întreg continentul. La ceremonia de decernare a premiilor au participat ministrul comunicațiilor, Alexandru Petrescu, comisarul european pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

CONCURSUL DE SOLUTII PENTRU MODERNIZAREA SI EXTINDEREA SEDIULUI CONSILIULUI JUDETEAN
Concursul de soluții privind extinderea și modernizarea sediului Consiliului Județean a fost lansat, data limită de predare a proiectelor fiind 13 mai. Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Ordinului Arhitecților din România, se are în vedere construirea unui nou corp de clădire și conectarea cu cel existent, precum și amenajarea părții exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă. Competiția oferă 3 premii, premiul I prevede contractul de proiectare, ce are o valoare estimată de 970.000 de lei, fără TVA, premiul al II-lea constă în acordarea sumei de 30.000 de lei, iar al treilea are o valoare de 15.000 de lei. Reprezentanții instituției au declarat că modul actual de dispunere a spațiilor este insuficient pentru desfășurarea în condiții optime a activităților.

TEATRU IN MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN
Clujenii vor putea asculta teatru în mijloacele de transport în comun până în 27 martie, cu ocazia aniversării a 100 de ani de existență a Teatrului Național „Lucian Blaga”. Călătorii vor putea asculta poezii recitate de actorii instituției și fragmente din spectacolul „Insula” de Ada Milea, între orele 10-12 și 19-21. Potrivit informațiilor făcute publice de către reprezentanții instituției, momente de acest tip vor avea loc în fiecare lună din an, timp de o săptămână, exceptând perioada verii.

MARSUL PENTRU VIATA ARE LOC MAINE
A 8-a ediție a Marșului pentru Viață organizat de Clinica Pro Vita și Clujul pentru Viață se desfășoară mâine, 23 martie, în Piața Unirii. La eveniment vor participa dr. Daniela Pintican, specialist în obstetrică și ginecologie și Paul împreună cu Branka Moynan, consilieri politici în Parlamentul European. Totodată, la sfârșitul manifestării va avea loc un recital muzical susținut de Brass Band Carpați.