22 martie

ÎNTRE FEMINISM ȘI FEMINITATE – EVENIMENT ONLINE: 22 MARTIE, ORA 19
Între feminism și feminitate este subiectul ce va fi dezbătut astăzi în cadrul unui eveniment online organizat de Asociația Marșul pentru viață Cluj-Napoca. Discuția face parte din seria interviurilor programate în Campania Femei puternice, care se derulează pe tot parcursul lunii martie. Dezbaterea de astăzi este găzduită de Doroteea Chiriac, fondatoarea revistei creștine pentru fete și femei „Inimă de prințesă” împreună cu invitata sa, Bella Știr. Subiectul își propune să abordeze deschis provocarea de a fi o femeie puternică în secolul 21. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de instagram a Asociației Marșul pentru viață Cluj-Napoca.

POS-URI PENTRU TOATE TAXIMETRELE DIN CLUJ-NAPOCA
Municipiul Cluj-Napoca devine primul oraș din România în care taximetriștii sunt obligați să își doteze mașinile cu POS-uri, în așa fel încât clienții să își poată plăti cursele cu cardul – potrivit unui comunicat remis de agenția de presă Rador.
Măsura aparține Consiliului local și urmează să intre în vigoare de la finalul acestei luni.

CALL-CENTER LANSAT ASTĂZI DE COMPANIA DE APĂ SOMEȘ
Un call center destinat îmbunătățirii comunicării directe cu utilizatorii a fost lansat astăzi de Compania de Apă Someș alături de Consiliul Județean Cluj.
Într-o primă fază, call center-ul va putea fi apelat la numărul unic de telefon 0374-34.00.00 de luni până joi între orele 7:30 și 16:00, respectiv vineri de la 7:30 la 13:30. Operatorii centrului vor prelua toate plângerile, petițiile, sesizările ori cererile de informații privind derularea serviciului public de alimentare cu apă potabilă și de colectare a apelor uzate. În afara intervalelor orare amintite, în timpul weekend-urilor și al sărbătorilor legale, sesizările care vizează strict disfuncționalitățile sistemului de alimentare cu apă și de canalizare vor putea fi adresate, la fel ca și până acum, prin intermediul Dispeceratului companiei. Serviciile call center-ului sunt disponibile momentan pentru utilizatorii de pe raza municipiului Cluj-Napoca și din zona rurală arondată, dar În viitor, acestea vor putea fi folosite și de utilizatorii din celelalte sucursale ale Companiei de Apă „Someș” din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

SCHIMBĂRI LA CLĂDIREA CARE A GĂZDUIT FOSTA CAZARMĂ MILITARĂ
O parte din clădirea care a găzduit fosta cazarmă militară de pe B-dul 21 Decembrie 1989 va fi demolată, iar restul imobilului monument-istoric ar urma să fie transformat în centru cultural potrivit unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut și aprobat în ședința din această săptămână a Consiliului local.
Construcţia propusă spre demolare face parte din Paviolionul A și are o suprafaţă de 312 mp – fiind alcătuit din 8 camere şi dependinţe. Prin restaurarea Pavilionului B – monument istoric – municipalitatea îşi propune introducerea unor funcţiuni care să corespundă cerinţelor locuitorilor pentru spaţii culturale. Modificările vor fi supuse spre finanţare în perioada 2021- 2027 în cadrul domeniilor pentru dezvoltarea localităţilor urbane, turism şi valorificarea patrimoniului cultural şi natural.