22 martie

VERIFICARI IN TRAFIC LEGATE DE CENTURA DE SIGURANTA
Timp de sapte zile, politistii rutieri au verificat la nivel national modul în care conducatorii auto si pasagerii folosesc centura de siguranta. Totodata, politistii au atras atentia participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin nefolosirea dispozitivelor
de siguranta.
Conform noilor reglementari, copiii cu o înaltime de pina la 135 de cm pot fi transportati în autovehicule doar daca sint fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii.
De asemenea, copiii cu o înaltime de peste 135 de cm pot fi transportati în autovehicule doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel încit sa nu treaca peste zona gitului sau fetei, sau daca sint prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii. Exista si exceptii – atunci cind copilul este într-un autovehicul destinat transportului public de persoane, precum si în taxi, daca ocupa orice alt loc decit cel de pe scaunul din fata.

SEDINTA COLEGIULUI PREFECTURAL
Colegiul Prefectural al judetului Cluj s-a reunit în aceasta dimineata in sedinta ordinara în Sala Mare a Palatului Administrativ Cluj. În cadrul sedintei, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Cluj, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Cluj,
precum si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj au prezentat o informare privind verificarile în teren si constatarile cu privire la calitatea produselor alimentare oferite consumatorilor în unitatile de consum.
Un alt subiect în cadrul sedintei Colegiului s-a referit la dinamica accidentelor rutiere produse pe raza judetului Cluj, o analiza comparativa 2014-2015, prezentata de reprezentantul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj.

TRATAMENTE STOMATOLOGICE GRATUITE
Persoanele fara venituri, somerii sau clujenii cu venituri lunare sub 1.000 de lei, se pot adresa Directiei de Asistenta Sociala pentru a beneficia de tratamente stomatologice gratuite.
Aceste tratamente vor fi accesibile prin Programul “Promovarea sanatatii orale prin cresterea accesibilitatii populatiei defavorizate la servicii de stomatologie”, aprobat in ultima sedinta a Consiliului Local. Este vorba despre un program multianual, care are la
baza un parteneriat intre Municipiul Cluj-Napoca (Directia de Asistenta Sociala si Medicala) si Facultatea de Medicina Dentara din cadrul UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca.
Primaria Cluj-Napoca asigura materialele necesare tratamentelor stomatologice, iar Facultatea de Medicina Dentara se implica in acest program prin specialistii in domeniul stomatologiei.

OFERTA UBB LA RIUF
Astazi la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca are loc Romanian International University Fair (RIUF). În cadrul acestui tirg Universitatea Babes-Bolyai îsi prezinta oferta educationala la
nivel de licenta, master si doctorat.  La standul UBB se gasesc informatii despre cele peste 500 de programe de licenta si master,
cele 26 de scoli doctorale, despre parteneriatele internationale si oportunitatile de studiu în strainatate, oferite de UBB.
A XVIII-a editie a tirgului international de universitati RIUF reuneste în Cluj-Napoca peste 50 de universitati din România si din strainatate, precum si scoli de limbi straine sau ONG-uri studentesti.