22 noiembrie

ALEGERILE PREZIDENTIALE VOR AVEA LOC DUMINICA
Turul II al Alegerilor Prezidenţiale a început deja în diaspora, primele secţii deschise fiind cele din Noua Zeelandă şi Australia.
La nivel internaţional, alegerile se vor desfăşura pe parcursul a trei zile, în timp ce în România turul II de scrutin va fi organizat duminică. Reamintim că în această etapă au intrat actualul preşedinte, Klaus Iohannis, şi fostul premier, Viorica Dăncilă. Pentru detalii despre secţiile de votare din Cluj puteţi consulta site-ul primăriei. Precizăm că importantă este participarea la alegeri, indiferent de opţiunea pe care o aveţi.

PROGRAM SPECIAL LA DIRECTIA DE EVIDENTA A PERSOANELOR
Persoanele a căror acte de identitate au expirat sau sunt în prag de expirare şi doresc să-şi exercite dreptul la vot trebuie să ştie că se pot prezenta la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor de pe str. Moţilor, nr. 5, pentru obţinerea noilor documente.
Ce acte sunt necesare în acest sens aflaţi dacă intraţi pe site-ul primariaclujnapoca.ro. Pentru astăzi, eliberarea documentelor se va face până la ora 14:30. Cei care doresc să îşi depună documentaţiile şi să îşi elibereze actele mâine, o pot face în intervalul 8-16, iar duminică între 7 şi 21.

PROGRAM PENTRU PACIENTELE CU AFECTIUNI ONCOLOGICE LA SAN
Un nou program destinat pacientelor care se află în tratament pentru cancerul de sân este derulat de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Acesta vizează asigurarea endoprotezelor pentru reconstrucţia mamară necesară afecţiunilor oncologice. Costul mediu, per pacientă, este estimat la 3.150 de lei.

MODIFICARI IN PARCUL ROZELOR
Zona destinată pentru skate şi role din Parcul Rozelor îşi va dubla suprafaţa, după ce Consiliul Judeţean a aprobat planul tehnic al lucrărilor.
Proiectul mai prevede reabilitarea aleilor, plantarea de arbori şi refacerea spaţiilor verzi, valoarea totală a investiţiei fiind de 3,6 milioane de lei. Perioada de execuţie a lucrărilor este estimată la 15 luni.

FESTIVALUL LIGHTS ON A INCEPUT
Festivalul Lights On a început ieri la Cluj-Napoca prin amplasarea a 14 instalaţii artistice luminoase în zona străzii Potaissa, în incinta clădirii de birouri The Office şi la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga.
Spre exemplu, în cadrul clădirii The Office a fost amplasată o instalaţie artistică specială ce reprezintă pământul. Ediţia de faţă are ca temă conştientizarea şi priveşte trei direcţii clare: mediu, arhitectură şi relaţia individ-societate şi are ca scop semnalarea problemelor cu care ne confruntăm ca societate. Până în 15 decembrie clujenii pot participa în fiecare seară la tururi ghidate organizate special.

FESTIVALUL INTERNATIONAL MOZART SE INCHEIE
Festivalul Internaţional Mozart se încheie astăzi cu un concert vocal-simfonic susţinut de Corul şi Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania la Colegiul Academic.
Evenimentul va începe la ora 19 şi va cuprinde trei opere ale compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, sub bagheta dirijorilor Elizabeth Askren şi Cornel Groza.

TARGUL DE CRACIUN SE DESCHIDE ASTAZI
Târgul de Crăciun se deschide în această seară la Cluj-Napoca cu un recital de bucium, care va începe la ora 19, urmat de un spectacol susţinut de Corul Filarmonicii de Stat Transilvania.
Aprinderea oficială a luminilor de sărbătoare se va face la 19:15. Pentru mâine se anunţă un program ce cuprinde animaţie stradală, jocuri, teatru de păpuşi, o şezătoare şi alte spectacole, urmând ca duminică să fie organizate poveşti la gura sobei, sub titul „Pinocchio” şi concerte de muzică folclorică.

TARG DE TURISM ORGANIZAT LA VIVO CLUJ-NAPOCA
Pasionaţii de călătorii pot participa în acest weekend la Târgul de turism „Touristica”, ce va avea loc în incinta centrului comercial „Vivo Cluj-Napoca”.
La eveniment vor participa mai multe companii din domeniu, care îşi vor prezenta pachetele pentru iarnă, respectiv pentru vara anului 2020. Târgul este deschis începând de astăzi, în intervalul 10-20, iar accesul este gratuit.