22 septembrie

LUCRARILE LA CENTRUL DE MANAGEMENT INTEGRAT AL
DESEURILOR CONTINUA
Lucrarile de construire a Centrului de Management Integrat al Deseurilor din judetul Cluj au fost deblocate dupa o stagnare de doi ani. La sfirsitul termenului legal de contestatii, forul administrativ judetean va încheia contractul de achiztie publica cu firma cistigatoare. Aceasta se obliga sa realizeze activitatile de proiectare si executie în maximum 18 luni. Pentru a preîntimpina anumite probleme care au dus la blocajul construirii Celulei nr.1 din cadrul C.M.I.D., presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a solicitat structurilor de specialitate din cadrul institutiei o monitorizare mult mai atenta si continua a lucrarilor care vor fi executate de antreprenor. La rindul sau, Consiliul Judetean va asigura
finantarea constanta, urmind ca toate platile sa fie efectuate în cel mai scurt timp, dupa ce conformitatea acestora va fi certificata de experti. În acest context, se considera ca finalizarea lucrarilor va putea avea loc mai devreme decit se impune prin documentatia de achizitie, respectiv în circa un an.
Lucrarile vor fi decontate din fonduri europene.
STUDENTI LA UBB
In 3 octombrie la UBB aproape 11.000 de studenti intra în anul I de studiu, nivel licenta. Numarul bobocilor din acest an este în crestere cu 111 fata de anul trecut. Dintre acestia, 4.915 vor ocupa locurile bugetate la învatamint cu frecventa, dintre care 22 vor studia pe locurile special repartizate pentru reprezentantii comunitatii rrome, 15 sint studenti din Republica Moldova, iar 4.499 au fost admisi pe locuri cu taxa. Alti 1.551 de studenti vor urma cursurile formei de învatamint la distanta.

CENTRE DE PREGATIRE GRATUITE PENTRU ELEVI
Centrele de pregatire pentru performanta gratuite, initiate de fundatia eMAG in Cluj-Napoca si in alte orase din tara, s-au redeschis. Elevii clujeni care au rezultate buna la matematica sau la informatica se pot inscrie online la testarile pentru selectia in centrele de pregatire pentru performanta pe siteul
hailaolimpiada.ro. Data, ora si locul testarilor vor fi actualizate permanent pe pagina oficiala a programului “Hai la Olimpiada!”

CONCERTUL FILARMONICII TRANSILVANIA
La al doilea concert al stagiunii 2016 – 2017, corul si orchestra filarmonicii clujene interpreteaza miine Missa in tempore belli (Paukenmesse), de Joseph Haydn, Uvertura operei Don Giovanni, de Mozart si Simfonia a II-a în Re major, de Beethoven. Orchestra va fi dirijata de Giovanni Bria, iar corul de Cornel Groza.
Concertul va avea loc vineri, 23 septembrie, începind cu ora 19, la Colegiul  Academic.
Preturile biletelor si abonamentelor la Filarmonica „Transilvania” au fost modificate in aceasta stagiune: 25 lei bilet intreg, 13 lei reducere (elevi, studenti si pensionari) pentru concertele incluse în abonament; abonamentele ajung la 400 lei, respectiv 200 lei cu reducere.