23 august

AUTORIZAȚII DE TAXIMETRIE PENTRU MAȘINILE ELECTRICE
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a inițiat un proiect de hotărâre prin care de la 1 ianuarie 2020 ar urma să fie acordate 31 de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, număr care vine în completarea celor 2469 de autorizații existente.
Măsura a fost luată în urma studiului realizat de către un grup de cercetare din cadrul Universității Tehnice, care a ajuns la concluzia că numărul maxim de autorizații necesare pentru taximetrie, până în 2025, este de 2500. Mai precizăm faptul că orice autorizație de taxi care va fi retrasă, în condițiile legii, urmează să fie convertită în autorizație de taxi pentru mașinile electrice. Proiectul se află în consultare publică până în 5 septembrie.

CONSILIUL JUDEȚEAN VA REALIZA ACCESUL SPRE SPITALUL REGIONAL
Consiliul Județean Cluj a anunțat că acceptă și, în acest sens, comunică oficial Ministerului Sănătății faptul că va realiza, din fonduri proprii, accesul către Spitalul Regional de Urgență, ce va fi construit în comuna Florești.
Mai exact, legătura către instituția medicală va fi asigurată prin construcția unei pasarele peste DN1. Pe această cale vă reamintim că terenul de peste 14 hectare, aflat în localitatea Florești, a fost cedat Ministerului Sănătății în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență prin fonduri europene.

O NOUA INSTALATIE DE SEMAFORIZARE ȘI TRECERE
O nouă instalație de semaforizare a fost pusă în funcțiune în oraș, aceasta fiind situată la intersecția străzii Progresului cu Calea Dorobanților.
Primăria Cluj-Napoca a mai anunțat că tot în această locație a fost instituită și o trecere de pietoni semaforizată, fapt pentru care atât conducătorii auto, cât și pietonii sunt rugați să circule cu prudență și să respecte noile reglementări de circulație.

INTRARE GRATUITĂ PENTRU COPIII CLUJENI LA FILME
Părinții clujeni sunt anunțați că își pot aduce copiii gratuit, la cinematografele Dacia și Mărăști, care pun la dispoziția celor mici mai multe producții speciale, în funcție de vârste.
Până în 28 august, la Cinema Mărăști și până 29 august, la Cinema Dacia, vor fi proiectate câte două filme pe zi, în fiecare instituție, unul la ora 11 și unul la 18:30 în zilele lucrătoare. În zilele de weekend programul se modifică, producțiile cinematografice urmând să fie difuzate la ora 11 și la ora 13. Pentru mai multe detalii puteți să consultați paginile de facebook: Cinema Mărăști și Cinema Dacia.