23 februarie

UN NOU FURNIZOR DE ENERGIE ELECTRICĂ

Primăria Cluj-Napoca schimbă furnizorul de energie electrică, atât pentru iluminatul stradal cât şi pentru instituţiile din subordine. Contractul, care intră în vigoare de la 1 martie, prevede preţuri mai mici la furnizarea energiei şi garanţia că preţurile nu vor fi modificate. Purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a precizat că înţelegerea este valabilă pentru douăsprezece luni, cu posibilitatea de prelungire a contractului: Primăria a făcut o analiză a avantajelor şi dezavantajelor pe care schimbarea furnizorului de energie electrică ar reprezenta-o la bugetul local. Am ajuns la concluzia că se justifică trecerea de la furnizorul tradiţional Electrica la furnizorul privat, care a oferit preţuri mai mici şi garanţia că pe durata de valabilitate a contractului preţurile rămân neschimbate, lucru care nu s-a întâmplat în relaţia pe care am avut-o cu Electrica. Acest prim an este considerat un an de testare, pentru a vedea în ce măsură serviciile pe care acest furnizor privat le prestează se ridică la nivelul standardelor şi nevoilor pe care sistemul public le are, a desclarat purtatoarul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu. Din estimările făcute de reprezentanţii administraţiei, la bugetul local se face o economie de minim 13.000 de lei.

PLANUL DE ŞCOLARIZARE 2016-2017

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj au fost publicate ieri circumscripţiile şcolare, respectiv locurile aprobate prin planul de şcolarizare. Din estimările reprezentanţilor ISJ Cluj, aproape 6.000 de copiii vor începe, în toamnă, pregătitoarea, iar numărul estimat de clase înfiinţate este de 261. Potrivit noii metodologii, din anul şcolar 2016-2017 nu va mai fi posibilă înscrierea în clasa I, fără ca elevul să fi urmat clasa pregătitoare. Potrivit calendarului realizat de Ministerul Educaţiei, în perioada 24 februarie – 3 martie, în fiecare unitate de învăţământ în care se desfăşoară activitate specifică clasei pregătitoare, va fi organizată „Ziua porţilor deschise”, o zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. Înscrierea propriu-zisă în clasa pregătitoare se va desfăşura în perioada 29 februarie – 18 martie, când părinţii vor completa, online sau la sediul unităţii de învăţământ, cererile-tip de înscriere. Mai apoi, în perioada 25-26 martie, vor fi afişate listele candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere, precum şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

RESTRICŢIE DE CIRCULAŢIE PENTRU 23 FEBRUARIE

Restricţie de circulaţie, astazi, 23 februarie, în Cluj-Napoca. Datorită continuării lucrărilor de modernizare a străzii Splaiul Independenței, pe tronsonul cuprins între podul Napoca și strada George Coșbuc, traficul rutier nu va fi permis pe banda adiacentă spre Someşul Mic. Pe timpul derulării investiţiei va fi asigurată doar circulaţia pe linia de tramvai. Şoferii sunt îndemnaţi să evite pe cât posibil zona, pentru a nu se crea blocaje în trafic. Ca și traseu alternativ se recomandă Bd. 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – str. Uzinei Electrice – aleea Stadion – str. G.Cosbuc – Str. Card. Iuliu Hossu.

TÂRGUL MĂRŢIŞORULUI

Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni organizează și în acest an “Târgul Mărţişorului”, în perioada 23 februarie – 2 marti, în Piaţa Unirii. Din dorința de a păstra caracterul popular al acestui târg, la fel ca și anii trecuți, au fost aprobate doar solicitările celor care confecționează manual aceste produse de artizanat. În total, pe platoul din Piața Unirii vor fi amenajate standuri pentru 100 de comercianți. Pe lângă Piața Unirii, au mai fost aprobate și alte 17 amplasamente, în vederea comercializării produselor specifice zilelor de 1 martie şi 8 martie (mărțișoare, artizanat, flori și felicitări), în perioada amintită în Piața Muzeului, Str.Observatorului – în apropierea stației C.T.P. și a căminele studenţeşti și pe Calea Mănăştur nr. 91.