23 ianuarie

PROGRAM CTP 24-27 IANUARIE
Programul pentru transportul public în comun începând de mâine, 24 ianuarie şi până duminică, 27 ianuarie, se va desfăşura în intervalul 6 – 23, la fel ca în zilele de dumină, potrivit anunţului realizat de către Compania de Transport Public. Pentru ziua de vineri, 25 ianuarie, intervalul va fi intre 6 şi 23:15, iar sâmbătă între 5:30 şi 23. Totodată programul de funcţionare al punctelor de vânzare bilete, va fi corespunzător cu programul de transport. Reamintim că 24 ianuarie este sărbatoare legală, fiind celebrata Unirea Principatelor Române.

STUDENTI DE LA UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI IN AFRICA
O echipă de studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării vor reprezenta Universitatea Babeş-Bolyai în cadrul concursului „Solar Decathlon Africa” ediţia 2019, concurs la care vor participa 20 de echipe internaţionale care vor aduce idei originale despre cum vor arăta casele viitorului. Echipa se intitulează „Digitality” şi este compusă din 19 studenţi de la publicitate, organizaţi ca o agenţie care gestionează comunicarea echipei româno-marocane Modularity, înscrisă în acest proiect.

ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMANE LA CLUJ-NAPOCA
160 de ani de la Unirea Principatelor Române vor fi sărbătoriţi mâine în Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări religioase şi militare organizate la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, printr-un Regal Folcloric la care vor participa mai mulţi artişti români, care va fi susţinut în Piaţa Unirii, ziua încheindu-se cu un spectacol de artificii care va avea loc în Piaţa Avram Iancu. Reamintim că Unirea Principatelor Române sau „Mica Unire” reprezintă un moment cheie în procesul care a dus la înfăptuirea Marii Uniri din 1918, în 24 ianuarie fiind sărbătorită unirea Moldovei cu Ţara Românească.