23 iulie

PIATA VOLANTA DIN GRIGORESCU SE REDESCHIDE
Piața volantă din cartierul Grigorescu va fi deschisă în fiecare zi de marți, începând de astăzi, potrivit anunțului făcut de către municipalitatea clujeană. Aceasta funcționează pe strada Sigismund Toduță, în intervalul orar 15-19. În acest context reamintim faptul că la momentul de față clujenii mai pot să își achiziționeze produsele alimentare și din Piața Volantă amplasată pe str. Unirii, la capătul liniei trei, din cartierul Gheorgheni, care este deschisă în fiecare zi de joi de la ora 15 la 19.

PESTE 1700 DE ABSOLVENTI DE LICEU S-AU INSCRIS LA MEDICINA
Peste 1700 de absolvenți de liceu s-au înscris până la acest moment pe cele mai mult de 600 de locuri la buget și peste 250 în regim cu taxă puse la dispoziție de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Cea mai mare concurență este la specializarea Tehnică Dentară, unde s-au înscris aproape 130 de tineri pentru cele 50 de locuri disponibile la nivel licență, urmată de specializarea Medicină Generală, unde candidează mai mult de dublu pentru cele 320 de locuri libere. Cea mai puțin căutată a fost Farmacia, care are 60 de locuri neocupate. Examenul scris de admitere, indiferent de specializare, este programat mâine, lista cu repartizările făcute fiind disponibilă pe site-ul instituției.
MAI MULTE ACTIVITATI DE RECREERE SI CREATIE PENTRU COPII SI PARINTI
Mai multe activități de recreere și creație pentru părinți și copii sunt puse săptămânal la dispoziția clujenilor de către Biblioteca Județeană „Octavian Goga” pe baza permisului de acces în instituție. Astfel că în fiecare zi de luni, de la ora 18, Secția pentru copii disponibilă pe Calea Dorobanților nr.4 organizează Clubul de Lego, care are ca scop principal de a-i motiva pe părinți să desfășoare activități de relaxare cu micuții lor. Aceeași activitate se desfășoară și în zilele de marți și miercuri, cu începere tot de la ora 18, doar că în locuri diferite. Mai exact pentru marți părinții sunt așteptați cu copiii la Filiala din cartierul Zorilor, pe str. Observatorului, nr. 1, iar pentru zilele de miercuri, Clubul de Lego se va muta la Filiala „Traian Brad” de pe str. Izlazului, nr. 18.
CAMPANIE DE ECONOMISIRE A ENERGIEI ELECTRICE
O campanie prin care consumatorii de energie pot să economisească 20% din prețul final al facturii este derulată de către Comisia Europeană. Mai exact, prin adoptarea de soluții precum spălarea hainelor la 30 de grade Celsius, cetățenii pot economisi până la 60 de lei pe an. Totodată, dacă timpul petrecut zilnic la duș este redus cu trei minute,  acest lucru va duce la economisirea a 115 lei pe an de persoană.Atunci când nu sunt folosite și sunt scoase din priză, electrocasnicele pot aduce în buzunarul proprietarilor aproximativ 180 de lei pe an prin simpla deconectare de la sursa de energie. Pentru mai multe sfaturi practice, recomandări și stimulente, puteți să accesați site-ul economielaenergie.eu. Potrivit unui studiu realizat de către Comisia Europeană, 10% dintre consumatorii de energie din România au probleme în ceea ce privește plata facturii.