23 mai

PESTE 14 MIL DE LEI ALOCATI SPITALELOR
Peste 14 mil de lei din bugetul local urmează să fie alocați în acest an de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, spitalelor din oraș. Cele mai mari finanțări vor fi distribuite către Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Urgență și Institutul Inimii și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Alocările atribuite fiecărei instituții medicale vor fi aprobate în ședința de mâine a Consiliului Local.

PASAGERUL CU NUMARUL 1.000.000 SARBATORIT PE AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU
Pasagerul cu numărul „1.000.000” de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost sărbătorit în dimineața acestei zile. Potrivit informațiilor oferite, călătorul a ajuns cu o zi mai repede față de anul trecut și cu peste 6 luni mai devreme decât în urmă cu 7 ani, când instituția a sărbătorit pentru prima dată atingerea numărului de 1 mil de pasageri.

PONEI BOLNAV INGRIJIT DE AMBULANTA ALBASTRA
Un ponei bolnav a beneficiat ieri de îngrijiri medicale și acțiuni de prim-ajutor din partea Ambulanței Albastre, inițiată special pentru animalele de companie bolnave. Proiectul este inițiat de către mai mulți medici și asistenți veterinari cu experiență în domeniu, în colaborare cu Asociația de Protecție a Animalelor. Printre serviciile oferite de către echipajul de urgență special instituit pentru îngrijirea animalelor, se numără acordarea de prim-ajutor, resuscitare, tratamentul de urgență al rănilor sau măsurarea glicemiei.

REGISTRU ELECTORAL ONLINE
Cetățenii clujeni pot verifica înscrierea în evidențele electorale prin accesarea online a Registrului electoral, la adresa registrulelectoral.ro. Astfel, cu ajutorul CNP-ului și a numelui de familie, fiecare persoană poate să afle secția de votare de care aparține, fără a se deplasa la sediul Primăriei. Pe platformă sunt înregistrați toți cetățenii români cu drept de vot, numărul total la nivel de țară fiind în jur de 18,9 mil de persoane. Totuși, cetățenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua alegerilor, pot să voteze la orice altă secție din țară prin listele suplimentare și în baza unui act de identitate valabil. Pe această cale reamintim faptul că duminică vor fi organizate atât alegerile în ceea ce privesc reprezentanții României în Parlamentul European, precum și referendumul pentru justiție.