23 mai

INDEMNIZATIILE PENTRU MAME
Ministrul Muncii, Dragos Pâslaru, a dat asigurari ca legea privind cresterea indemnizatiei pentru mame, precum si a perioadei de plata, va intra în vigoare din 1 iulie, informeaza Mediafax. Saptamina viitoare are loc o dezbatere publica cu normele de aplicare. Ministrul
a precizat ca noile prevederi se aplica si mamelor care sint în concediu fara plata sau s-au întors la serviciu, iar detaliile vor fi publicate în dezbatere publica, saptamina viitoare.

CONFERINTA PREVENTING AND COMBATING CYBERCRIME
Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, în parteneriat cu U.S. Secret Service si Ambasada Olandei în România, a organizat la sfirsitul saptaminii trecute conferinta internationala „Preventing and Combating Cybercrime”.
Conferinta a avut invitati din S.U.A., Olanda, Italia, Elvetia, Polonia, Serbia, Luxemburg, Slovacia, Regatul Unit si România. Acestia au abordat aspecte privind: natura infractiunilor informatice; prevenirea si investigarea atacurilor informatice; protejarea drepturilor de proprietate intelectuala în ciberspatiu; noi tendinte privind contaminantii informatici; hartuirea electronica; criminalitatea transnationala organizata.

ZILELE ECONOMIEI SOCIALE
Astazi a inceput a treia editie a Zilelor clujene ale economiei sociale. Acestea se vor desfasura pina in 25 mai si sint organizate de UBB, Facultatea de sociologie si asistenta sociala, in colaborare cu Directia de asistenta sociala si medicala Cluj-Napoca. La Centrul de cultura urbana, platforma Casino, din Parcul Central, vor avea loc: tirg de produse si servicii ale unitatilor de economie sociala , workshopuri si un spectacol oferit de beneficiarii Centrului de zi “Sf. Maria”.

SOMES OPEN AIR
Anul acesta, Festivalul International de Film Transilvania inaugureaza Somes Open Air (Parcul „La Butuci”). Acesta va fi un nou spatiu destinat proiectiilor în aer liber, cu intrare libera, unde va rula cite un film în fiecare seara de festival, de la ora 22.00.
Festivalul International de Film Transilvania incepe la Cluj in 27 mai si se va desfasura pina in 5 iunie.