23 noiembrie

TESTĂRI PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI LA SÂN
Testări gratuite pentru depistarea cancerului la sân vor avea loc mâine, 24 noiembrie, la Primăria din localitatea Băişoara şi duminică, 25 noiembrie, la Căminul Cultural din Căpuşu Mare, între orele 10 şi 18 în ambele localităţi, în cadrul campaniei „Nu am făcut destul” desfăşurată în 5 judeţe din Ardeal. Voluntarii Asociaţiei de Medicinişti din Cluj vor efectua controale gratuite la sân, inimă, plămâni, aluniţe şi pentru depistarea diabetului. Pentru testările din localitatea Căpuşu Mare este nevoie de programare care se poate face la numărul de telefon 0755.841.119. Rezultatele obţinute până în prezent la nivel de Cluj arată că în această campanie au fost efectuate 374 de controale, iar 41 dintre acestea au avut nevoie de testări amănunţite. Preşedintele Federaţiei Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat că efectuarea controalelor regulate ajută la decoperirea bolii în stare incipientă, moment în care este considerat tratabil, iar costurile tratamentelor scad semnificativ. Reamintim că în cadrul campaniei desfăşurată anul trecut în 5 judeţe din Moldova, specialiştii au constatat că 1 din 7 femei au o problemă la sân, iar 4 din 5 nu au efectuat niciodată un control de acest tip. Scopul campaniei este de a convinge femeile să meargă constant la un control de specialitate pentru a preveni instalarea bolii, dar şi pentru a începe tratamentul la timp.

A DEMARAT PROIECTUL “PREDARE PENTRU SCHIMBARE”
Inspectoratul Școlar Județean Cluj anunță demararea proiectului cu titlul ”Predare pentru schimbare” care durează până în luna august a anului 2020. Scopul proiectului este de a îmbunătăţi calitatea şi accesul la educaţie prin dezvoltarea competențelor didactice și profesionale pentru 300 de cadre didactice, personal de sprijin și 13 manageri din școli defavorizate, în vederea reducerii și prevenirii părăsirii timpurii a școlii, a creșterii frecvenței școlare și a îmbunătățirii performanțelor educaționale. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 7 mil lei.

TÂRGUL DE CRĂCIUN ÎI AŞTEAPTĂ PE CLUJENI
Târgul de Crăciun îşi deschide porţile astăzi de la ora 19. Clujenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii unde vor putea intra în atmosfera de sărbătoare, se vor putea bucura de patinoarul special amenajat şi vor putea admira luminile festive ce vor fi aprinse astăzi. Vă reamintim faptul că anul trecut peste 70.000 de persoane au participat în prima săptămână a târgului de crăciun.

LANSARE DE ALBUM – CĂTĂLIN ŞI RAMONA LUP
Artiştii Cătălin şi Ramona Lup îşi lansează duminică, 25 noiembrie, noul album intitulat „Victorios”. Eventimentul va începe la ora 18 şi va avea loc la Biserica Penticostală Adoraţio aflată pe Bulevardul Cetatea Fetei nr 9 din comuna Floreşti.
Alături de Cătălin şi Ramona Lup pe scenă va urca şi Corul de Tineret Poarta Cerului.