24 aprilie

MICROSCOP ULTRA MODERN LA SPITALUL CLINIC DE RECUPERARE

Un microscop ultramodern cu sistem robotizat destinat microchirurgiei reconstructive a intrat în aceste zile în dotarea Spitalului Clinic de Recuperare. Echipamentul are funcții în neurochirugie, chirurgie spinală, ortopedie, ORL și chirurgie plastică și asigură realizarea actului medical în condiții tehnologice avansate. Investiția are o valoare de 2,200.000 de lei și a fost asigurată prin programul dezvoltării infrastructurii locale.

MAJORARE TARIFE SALUBRITATE

Tarifele la salubritate pentru persoanele fizice și agenții economici vor fi majorate cu peste 35% după ce va fi introdus sistemul de colectare selectivă a deșeurilor. Astfel, noile prețuri sunt de 9,88 lei pentru persoanele fizice și 61,82 de lei pentru agenții economici, iar modificarea urmează să intre în vigoare până în 1 iulie. În acest context, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că inițiativa de colectare selectivă pe patru fracții va deveni obligatorie pentru fiecare cetățean începând cu această vară. Potrivit ultimelor date la acest moment în Cluj-Napoca se colectează selectivă aproximativ 19% dintre deșeuri.

ZI DEDICATA VETERANILOR DE RAZBOI

Ziua de astăzi este marcată la Cluj-Napoca prin recunoașterea meritelor celor care au luptat pentru apărarea independenței și suveranității României. Militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în colaborare cu reprezentanţi ai structurilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, la nivel local, au participat, astazi, la ceremonia militară şi religioasă dedicată Zilei Veteranilor de Război, ce avut loc la Monumentul „Glorie Ostaşului Român” din Cluj-Napoca. Programul a inclus o slujbă religioasă, depuneri de coroane de flori, precum şi defilarea gărzii şi fanfarei militare. De asemenea, în semn de respect şi preţuire, veteranilor de război participanţi la festivitate li s-au oferit bujori şi drapele naţionale. Va reamintim ca in urma celui de-Al Doilea Război Mondial, peste 90.000 de militari romani au decedat, iar alți aproximativ 800.000 au fost răniţi, dispăruţi sau luati prizonieri. În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.