24 august

IPJ CLUJ RECRUTEAZĂ ELEVI PENTRU ŞCOALA MILITARĂ DIN CONSTANŢA
Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se va ocupa de recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru admiterea pe locurile Ministerului Administrației și Internelor rămase neocupate la Şcoala de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral Ion Murgescu din Constanța în sesiunea de admitere din septembrie. În urma sesiunii din iulie a concursului de admitere la Şcoala Militară din Constanța au rămas neocupate 13 locuri bugetate dintre cele alocate MAI. Locurile rămase neocupate sunt comune: femei și bărbați. Cererile de înscriere a candidaţilor care au domiciliul sau reședința în județul Cluj vor putea fi depuse la Poliția Municipiului Cluj-Napoca. Candidații care au participat pe locurile MAI în prima sesiune de admitere 2017 și au fost declarați apt sunt exceptați de la susținerea testării psihologice. Data limită pentru depunerea dosarelor de recrutare la IPJ Cluj va fi 28 august.

PICTORUL DAN CRECAN, INVITAT DE ONOARE AL FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE CARTE TRANSILVANIA
Ca în fiecare an, Festivalul Internațional de Carte Transilvania are printre invitații de onoare un artist care, prin creația sa, surprinde universul cărții. La ediţia din acest an, pictorul Dan Crecan va fi prezent cu expoziția ‘Cărți nescrise’, deschisă pe toată perioada Festivalul Internațional de Carte Transilvania în spațiul de evenimente amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Despre pictor și lucrările sale va vorbi poetul clujean Ion Mureșan, care a scris un album omagial dedicat artistului la 60 de ani. Dan Crecan este absolvent al Liceului de Arte Plastice si a Institutului de Arte Plastice și Decorative ‘Ion Andreescu’ din Cluj-Napoca. El este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici Profesioniști în cadrul UNESCO. Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

DEMONSTRAŢIE CU DRONE
16 piloți de aeromodele se vor întrece în 26 și 27 august sub privirile celor care vor să afle mai multe despre acest sport modern, intrat recent și în țara noastră. Competiția se va desfășura la Liberty Technology Park Cluj, iar accesul este gratuit. Programul evenimentului pentru public este sâmbătă, 26 august, între orele 12:00 și 19:00, iar duminică, 27 august, între orele 10:00 și 17:00. Vizitatori vor mai putea admira demonstraţii şi cu alte tipuri de aeromodele şi automodele.