24 februarie

BANI PENTRU DRUMURI JUDETENE
Ieri a avut loc intilnirea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (C.D.R.) Nord-Vest organizata de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Au participat presedintele si vicepresedintii Consiliului Judetean Cluj, Marius Mînzat, Calin Tuluc, si
Vakar Istvan, împreuna cu sefii celorlalte consilii judetene din Regiunea de Nord-Vest a României si cu secretarul de stat în cadrul Ministerul Transporturilor, Marcel Bolos.
În contextul discutiilor purtate s-a stabilit ca alocarea regionala totala, în valoare de aproape 168.000.000 de euro, care vizeaza reabilitarea a 493 de km de drumuri judetene de la nivelul întregii regiuni de Nord-Vest, sa se împarta în mod egal între cele sase judete componente în vederea finantarii proiectelor de lucrari la marile trasee de infrastructura rutiera regionala. Astfel, judetului Cluj îi revin cca. 28 de milioane de euro pentru finantarea lucrarilor la 104 km de drumuri judetene, corespunzatoare Traseului Regional
„Transilvania de Nord”.

LUCRARI PE SPLAIUL INDEPENDENTEI
Lucrarile de modernizare a Splaiului Independentei, tronsonul cuprins între podul Napoca si str. George Cosbuc, au fost reluate ieri. Desfasurarea acestora presupune restrictii de circulatie pe banda adiacenta spre Somesul Mic, astfel ca se asigura doar circulatia pe linia de tramvai. Conducatorii auto sint rugati sa evite pe cit posibil zona, pentru a nu se crea blocaje ale traficului. Ca traseu alternativ Primaria recomanda Bd. 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – str. Uzinei Electrice – aleea Stadion – str. G.Cosbuc – Str. Card. Iuliu Hossu.
Zona de lucrari este semnalizata cu indicatoare rutiere si balize prin grija executantului lucrarilor de modernizare a strazii.

SIMULAREA EVALUARII NATIONALE IN JUDET
La nivelul judetului Cluj, simularea examenului de Evaluare nationala s-a desfasurat în 129 de centre de examen. 4746 de elevi au participat luni la proba de Limba si literatura româna din totalul de 4963 de elevi clujeni de clasa a VIII-a. Astfel, la nivelul judetului Cluj, s-au prezentat la proba 95,62% din elevii de clasa a VIII-a. Conform calendarului de desfasurare a simularilor nationale, ieri s-a desfasurat proba de matematica (s-au prezentat 95,83% din
elevii de clasa a VIII-a), iar astazi proba la Limba si literatura materna (sustinuta de 663 de elevi, 68 dintre acestia la Limba germana si 595 la Limba maghiara. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 4 martie.

ZIUA INTERACTIUNII OM-ANIMAL
Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (UBB), alaturi de Facultatea de Medicina Veterinara (USAMV CN), în colaborare cu voluntarii Biroului pentru Studensti cu Dizabilitati (BSD), din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, organizeaza miine a X-a editie a Zilei Interactiunii Om-Animal. Vor sta la dispozitia vizitatorilor standurile ONG-urilor din domeniul adoptiilor si protectiei animalelor, Standul Veterinarilor, Colturile Cunoasterii Interactive (Vivariul si Muzeul ZOO), standurile cabinetelor care practica terapia asistata de animale (TAA), standuri ale organizatiilor studentesti.
Evenimentul va avea loc miine la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (str. Sindicatelor, nr.7), intre orele 9 si 17.

S-A DESCHIS TIRGUL MARTISORULUI
Ieri s-a deschis in Pta Unirii “Tirgul Martisorului. In cadrul acestuia participa 100 de comercianti de la care pot fi achizitionate produse realizate manual.
Pe linga Piata Unirii, au mai fost aprobate alte 17 amplasamente, în vederea comercializarii produselor specifice zilelor de 1 martie si 8 martie. Tirgul Martisorului din Pta Unirii va fi deschis pina in 2 martie.