24 iulie

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE
Primăria Municpiului Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație în zona stadionului Cluj Arena, cu ocazia desfășurării festivalului Untold. Astfel, de astăzi și până luni, circulaţia rutiera va fi închisă, atunci când situația o va impune, pe Splaiul Independenţei de la podul Garibaldi până la intersecţia cu str. George Coșbuc. De asemenea, de duminică și până în data de 7 august, circulaţia rutieră va fi închisă pe Aleea Stadion. Pe de alta parte, din data de 30 iulie și până în 7 august, se interzice accesul pietonilor în zona Sălii Polivalente, a stadionului Cluj Arena și în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

 

INVESTIȚII ÎN DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ
Compania de Apă „Someș” S.A. și Consiliul Județean Cluj continuă dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj. Cu o valoare totală de peste 355 de milioane de euro, proiectul cu finanțare europeană vizează, printre altele, dezvoltarea infrastructurii de apă din comuna Recea Cristur. În concret, la nivelul comunei clujene vor fi realizate lucrări în valoare totală de aproximativ 2,8 milioane de euro, care vizează, printre altele, aproximativ 45 de km de rețele noi de apă potabilă și racorduri de distribuție.

 

PATA RÂT, APROAPE DE ÎNCHIDERE
Lucrările de închidere și ecologizare a depozitului de deșeuri neconform de la Pata Rât se apropie de final. Astfel, în prezent, se lucrează intens la impermeabilizarea depozitului, prin așternerea membranelor textile. În paralel, proiectul de consolidare a corpului depozitului afectat de alunecări este aproape finalizat, zidul de sprijin urmând a fi terminat până la sfârșitul acestei săptămâni. Vă reamintim faptul că stabilizarea depozitului de la Pata Rât a constat în realizarea unui zid de sprijin din beton armat în lungime de 700 de metri, fundat pe două șiruri paralele și alternative de piloți de 10 metri adâncime.