24 iunie

O LICITATIE PUBLICA PRIVIND DOUA LOTURI, A FOST LANSATA
O licitație publică privind furnizarea unui autovehicul multifuncțional cu instalație de curățat marcaje și o instalație mobilă de curățat graffitti a fost lansată vineri în Sistemul de Achiziții Publice. Termenul limită de depunere al ofertelor este data de 5 iulie. Suma destinată autovehiculului multifuncțional pentru curățarea marcajelor rutiere este de 740.000 de lei, în timp ce pentru curățarea graffitti-ului de pe clădirile publice, fondurile alocate sunt de 245.000 de lei.

UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI SE AFLA IN QS RANKING
Universitatea Babeș-Bolyai se clasează, alături de Universitatea din București, în intervalul 801-1000 din clasamentul QS Ranking 2020, care a inclus mai multe instituții de învățământ superior din lume. Potrivit dateor existente, topul a fost realizat luându-se în calcul: reputația academică, raportul dintre numărul de studenți și cadrele didactice, performanța în cercetare, precum și impactul pe care instituția îl are la nivel de online. Pe această cale reamintim și faptul că Universitatea Babeș-Bolyai este singura unitate de învățământ superior din țară, care a obținut statutul de Universitate internațională de excelență în predare și cercetare.

TREI SCOLI CLUJENE PREMIATE PENTRU PROIECTELE DIN SCOALA ALTFEL
Școlile Gimnaziale „Octavian Goga” și „Avram Iancu”, precum și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” au intrat în etapa națională a concursului „O activitate de succes în Școala Altfel”. Proiectul cu care Școala Gimnazială „Octavian Goga” a participat în competiție s-a intitulat „Excursia școlară de azi, muză în alegerea meseriei de mâine”și a avut ca scop cultivarea și promovarea unei atitudini de solidaritate și respect față de culturile altor popoare și de propriile valori. În cadrul acestei activități, elevii au vizitat mai multe instituții internaționale, dintre care amintim Muzeul de Științele Naturii din Viena și Muzeul Armurilor din Graz. În ceea ce privește Școala Gimnazială „Avram Iancu”, aceasta a desfășurat un proiect intitulat „S.O.S. E nevoie de ajutor” în cadrul căruia elevii au vizitat Centrul Național de Pregătire a Crucii Roșii, acțiune prin care ei au fost învățați să își cultive atitudinea pro-socială de întrajutorare a aproapelui prin folosirea tehnicilor medicale de acordare a primului ajutor. Referitor la elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” prin intermediul proiectului intitulat „De-a arhitectura în școala mea – Orașul viu și arhitecții mediului construit” copiii au avut oportunitatea să observe și să înțeleagă ce anume presupune arhitectura. Proiectele care s-au înscris în concurs pot să fie votate prin intermediul site-ului scaltfel.edu.ro.

CASATORIA CU NUMARUL 1000 A FOST OFICIATA SAMBATA
Căsătoria cu numărul 1000 din acest an, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, a fost oficiată în week-endul care a trecut, mai exact sâmbătă. În acest context aducem în atenție publică faptul că în municipiul Cluj-Napoca sunt oficiate, anual, între 2500 și 2900 de căsătorii. De asemenea, tinerii care urmează să se căsătorească au posibilitatea de a se programa online, pe site-ul Primăriei, la secțiunea Programări Online/Căsătorii. Totodată, ca urmare a numărului mare de programări în vederea oficierii cununiei civile, reamintim că administrația locală a pus la dispoziția clujenilor, încă din 2018, ca loc de oficiere a căsătoriilor și Baza Sportivă din Gheorgheni.