24 mai

100 DE ANI SARBATORITI DE UBB PENTRU CLUBUL UNIVERSITATEA
Universitatea Babeş-Bolyai a organizat o sesiune de comunicare, ieri, care a fost dedicată împlinirii a 100 de ani de existenţă a Clubului Sportiv Universitatea. Atât cadre universitare, cât şi reprezentanţi ai suporterilor au discutat deschis despre semnificaţia şi însemnătatea clubului sportiv pentru comunitatea clujeană, oferindu-se detalii despre istoricul instituţiei şi contextul social în care aceasta a fost înfiinţată. Pe această cale reamintim faptul că Universitatea Cluj sărbătoreşte anul acesta 100 de ani de istorie, prin mai multe evenimente sportive dedicate special acestei celebrări. Următoarele evenimente sunt Cupa Europei la Judo, organizată în 1 şi 2 iunie, urmată de Campionatul Internaţional de Atletism din 7 iunie.

PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS A FOST LA CLUJ
Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a lansat ieri, la Cluj-Napoca, al treilea volum intitulat „Eu.Ro. Un dialog deschis despre Europa”. Evenimentul a avut loc la Auditorium Maximum din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi a reunit mai multe sute de clujeni. În acest context, preşedintele a vorbit şi despre ceea ce face ca municipiul Cluj-Napoca să fie diferit de celelalte oraşe ale ţării, declarând că fiecare vizită a domniei sale în oraşul din Inima Transilvaniei îi produce atât nostalgie, cât bucurie. Referitor la volumul lansat ieri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îşi propune să răspundă la întrebările românilor în contextul preluării de către ţara noastră a preşedenţiei Uniunii Europene.

AMENZI DE 13.000 DE LEI SI MATERIAL LEMNOS CONFISCAT
Amenzi în valoare de 13.000 de lei şi confiscarea a 13 metri cubi de cherestea au fost rezultatele unei ample acţiuni desfăşurate de către poliţiştii de la Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialiştii Gărzii Forestiere. Controalele s-au desfăşurat miercuri şi au avut ca scop prevenirea şi combaterea delictelor în domeniul depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Neregulile au fost constate la două depozite din municipiul Cluj-Napoca, poliţiştii declarând că acţiunile de acest tip vor continua şi în perioada următoare.

10 AUTOBUZE SCOALRE PENTRU COPII
10 autobuze care sunt destinate transportului de elevi au ajuns la Cluj-Napoca şi urmează să fie puse în circulaţie până la sfârşitul acestei luni. Mijloacele de transport urmează să deservească elevii înscrişi la Colegiile Naţionale „George Coşbuc” şi „Emil Racoviţă”, la Liceele „Gheorghe Şincai” şi „Bathory Istvan” şi la Seminarul Teologic Ortodox. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 2,3 mil de euro.

PESTE 18 MIL DE ROMANI SUNT ASTEPTATI LA URNE
Peste 18 mil de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică să îşi exprime convingerile în cadrul alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe tema justiţiei. Alegătorii vor primi 3 buletine de vot, unul destinat alegerilor în ceea ce privesc reprezentanţii României în Parlamentul European, iar celelalte două vizează tema justiţiei la nivel de ţară. Pe această cale vă reamintim faptul că dacă nu vă aflaţi în localitatea de domiciliu în ziua alegerilor, puteţi să participaţi la acestea din orice alt loc din ţară, pe baza actului de identitate.