24 mai

ZBOR NOU PE AEROPORTUL CLUJEAN
Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj anunta suplimentarea cu înca o frecventa pentru zborul Cluj-Napoca-Munchen-Cluj-Napoca, fata de cele doua existente în prezent. Astfel începind de ieri, compania Lufthansa va opera pe ruta Cluj-Napoca-Munchen si în intervalul 17.55-18.40, dupa urmatorul program:
În perioada 23 mai – 2 iunie, se va opera zborul LH 1671, în zilele de luni, marti, miercuri si joi;
În perioada 03 – 16 iunie, se va opera zborul LH 1671, în zilele de luni, marti, miercuri, joi si vineri;
În perioada 17 septembrie – 29 octombrie, se va opera zborul LH 1671, în zilele de luni, marti, miercuri, joi, vineri si simbata.
Compania aeriana Lufthansa are pe Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj, în prezent trei frecvente de zbor/zi.

CAMPANIE NATIONALA DE DONARE DE SINGE
Patriarhia Româna în parteneriat cu Jandarmeria Româna si cu sprijinul Institutului National de Transfuzie Sanguina – Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a initiat un amplu program national de donare de singe. Acesta se va desfasura pina in 27 mai.
Actiunea face parte din campania nationala “Doneaza singe! Salveaza o viata!”, initiata de Patriarhia Româna în anul 2013 si ajunsa acum la a XI-a editie.
Timp de o saptamina, reprezentantii Jandarmeriei Române vor dona singe pe baza de voluntariat în Bucuresti si în toate Centrele de Transfuzie Sanguina din tara.
In judetul Cluj, prima actiune de donare a jandarmilor clujeni (din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj si Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca) a avut loc ieri la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca.
ZIUA INTERACTIUNII OM – ANIMAL
Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, în colaborare cu Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Biroul pentru Studenti cu Dizabilitati al Universitatii, organizeaza miercuri, 1 iunie, a XI-a editie a Zilei Interactiunii Om-Animal (ZIOA). Scopul evenimentului este promovarea cunostintelor si atitudinilor optime fata de animale si a conceptului de One Health (o singura sanatate). Iubitorii de animale vor putea lua parte la diverse activitati care se vor derula pe tot parcursul zilei.

NOAPTEA PRIVIGHETORILOR
Societatea Ornitologica Româna organizeaza miine a patra editie a evenimentului “Noaptea Privighetorilor”. Organizatorii mizeaza pe un duel între muzicienii din paduri si cei din orase: pasari cintatoare contra solisti si interpreti de muzica clasica. “Noaptea Privighetorilor” începe cu un tur ornitologic ghidat, de la ora 18,30. Participantii pot vedea si asculta privighetorile si celelalte pasari cintatoare, iar de la 19.30 pot participa la concertul de muzica clasica ce va cuprinde lucrari de Bach, Beethoven, Vivaldi, Dvorak,
Haydn. Participarea la eveniment este gratuita, dar biletul de intrare în Gradina Botanica costa 6 lei.

RECITAL ADHOC
Aansamblul clujean de muzica contemporana AdHOC sustine astazi un recital ce cuprinde o selectie de lucrari ale unor compozitori români si elvetieni. Evenimentul face parte din turneul de promovare a Academiei Sighisoara, scoala de vara si festivalul de muzica de camera aflat la a 23-a editie in acest an. Recitalul va avea loc in studioul de concerte al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima”, astazi de la ora 19, iar intrarea este libera.