24 martie

DOLIU NATIONAL
Guvernul României a declarat ziua de astazi zi de doliu national în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles si în semn de solidaritate cu cetatenii belgieni. Consiliul National al Audiovizualului a recomandat posturilor de radio si de televiziune sa îsi adapteze programele în mod corespunzator. Purtatorul de cuvint al Executivului, Dan Suciu, a precizat ca drapelele vor fi coborite în berna.

TERMENE PRELUNGITE LA PLATA UNOR IMPOZITE LOCALE
Termenele de de depunere a declaratiilor si de plata a unor impozite locale au fost prelungite de Ministerul Finantelor Publice, dupa cum urmeaza:
1. Termenul de declarare a cladirilor cu destinatie nerezidentiala sau mixta detinute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie, la 31 mai.
2. Termenul de declarare a cladirilor detinute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie la 31 mai.
3. Persoanele fizice si juridice pot depune declaratii pentru mijloacele de transport si mijloacele de transport radiate pina in 31 mai (în loc de 31 martie).
4. Primul termen de plata pentru impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit de la 31 martie, la 30 iunie.
Odata cu modificarea termenelor de declarare si de plata sint prelungite si termenele legate de facilitati.
Contribuabilii care achita integral, pina in 30 iunie, impozitele pe cladiri, terenuri, mijloace de transport beneficiaza de bonificatia stabilita de Consiliile locale.

ZBORURI SPRE IASI SI TIMISOARA
Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj anunta ca începind cu data de 1 octombrie vor fi operate zboruri interne între Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. Noile legaturi aeriene ce vor conecta trei dintre cele mai importante orase ale României vor fi operate de compania
aeriana Blue Air, atit direct, cit si cu escala.
Astfel, pe ruta Cluj-Napoca – Iasi se va putea calatori direct în zilele de luni, miercuri, vineri si duminica iar cu escala la Timisoara în zilele de marti, joi si simbata. Pe ruta Cluj-Napoca – Timisoara se va putea zbura direct în zilele de marti, joi si simbata.

CONCERT LA ACADEMIA DE MUZICA GH. DIMA
Orchestra simfonica “Antonin Ciolan” a Academiei de muzica Gh. Dima sustine astazi un concert dirijat de Vlad Agachi. In program sint cuprinse lucrari de Piotr Ilici Ceaikovski (Uvertura 1812 in mi bemol major), George Enescu (Pastorala), Antonin Dvorak (Simfonia
a 3-a in sol major).
Concertul are loc in studioul Academiei de muzica, de la ora 19, iar intrarea este libera.

PATIMILE DUPA IOAN LA FILARMONICA TRANSILVANIA
Tot astazi, corul si orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va interpreta lucrarea Patimile dupa Ioan de Johann Sebastian Bach. Dirijor: Stephen Smith.
Soprana Daniela Pacurar
Mezzosoprana Mihaela Ispan
Tenori Tiberius Simu si Richard Resch
Bariton Cristian Hodrea
Bas Beniamin Pop
Concertul are loc astazi in sala Auditorium Maximum (Casa Universitarilor), de la ora 19.