24 octombrie

ACȚIUNE DE ECOLOGIZARE ÎN CHEILE TURZII
Biroul Arii Protejate din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a organizat, în colaborare cu Tiroliana Cheile Turzii, o nouă acțiune de curățenie în defileul Rezervației Naturale Cheile Turzii. La această amplă acțiune de ecologizare au participat aproximativ 50 de voluntari care, împreună cu organizatorii, au igienizat zona defileului și platoul dinspre Cheia. La finalul evenimentului s-au colectat cca. 50 de saci de deșeuri. Anual, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo organizează două acțiuni de ecologizare de mare amploare, primăvara și toamna. Efectul acestora se vede prin faptul ca odată cu trecerea timpului, cantitățile de deșeuri colectate din Chei sunt tot mai reduse.

DELEGAȚIE CHINEZĂ, ÎN VIZITĂ LA CLUJ
Consiliul Județean Cluj a primit, ieri, vizita unei delegații chineze formată din oficiali și oameni de afaceri din provincia Shandong. Scopul acestei întâlniri, la care au participat managerii spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean, precum și cei ai unităților medicale finanțate din bugetul forului administrativ județean, l-a constituit dezvoltarea relațiilor de cooperare, cu accent pe sectorul medical, precum și identificarea de noi oportunități de parteneriate în acest domeniu. În cadrul discuțiilor purtate, autoritățile județene au pus un accent deosebit asupra a două proiecte de anvergură din domeniul medical ce urmează să fie implementate în județul Cluj, respectiv edificarea Spitalului Regional de Urgență și a Centrului Integrat de Transplant și Cercetare Medicală. Aceste investiții, a căror valoare totală estimată depășește 500 de milioane de euro, au prezentat interes pentru oficialii din Shandong, aceștia solicitând informații cu privire la modalitatea în care proiectele pot fi cofinanțate, precum și referitor la beneficiile pe care le vor genera aceste proiecte ce vor deservi întreaga regiune de Nord-Vest a României.

AR PUTEA CREȘTE PREȚUL PARCĂRILOR
Primăria Municipiului Cluj-Napoca organizează o consultare publică privind tarifele pentru parcările din zona ultracentrală, fiind propusă creșterea acestora începând cu 1 ianuarie 2019. Astfel, clujenii sunt invitați, între 23 octombrie și 6 noiembrie, să își spună părerea despre noile prețuri pentru parcare în zona ultracentrală, tariful orar urmând să crească de la 5 la 7 lei. Persoanele interesate de această consultare publică pot trimite sesizările, observațiile sau punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la orice primărie de cartier sau la Centrul de Informare pentru Cetățeni, aflat pe str. Moților nr.7.