24 octombrie

RESTRICTII PENTRU PIETONI LA PARKINGUL MOTILOR
Primăria Cluj-Napoca a anunțat restricții la parterul parkingului de pe strada Moților.
“Începând de astazi, 24 octombrie, ora 14.00 și până duminică, 27 octombrie, ora 24.00, accesul pietonal de la parterul parkingului Moților, va fi restricționat cu ocazia lucrărilor de reamenajare. În această perioadă utilizatorii parkingului pot folosi accesul pietonal din partea opusă.”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

EVENIMENT PENTRU COPII
Evenimentul „Sporturi Montane pentru Copii” este organizat pentru a șasea oară în pădurea de lângă Cluj și se va desfășura sâmbătă, 26 octombrie, pe valea Gârbăului, în cadrul Competiției Făget Tour Fortech, ediția a 10-a.
Programul va începe la ora 10.00, iar copiii vor putea participa la activități din cadrul atelierelor de Escaladă cu binecunoscutele panouri și lăzi de cățărat, de Manufactură și de Jocuri de îndemânare pentru a putea dobândi și dovedi abilități de motricitate, coordonare și echilibru. În cadrul workshopului de Reciclare, copiii vor învăța ce înseamnă colectarea selectivă a deșeurilor și cum să o facă într-un mod corect, iar în cadrul atelierului de Tir cu arcul, participanții vor putea să nimerească (sau nu) ținta expusă.Se va putea călări și cu cai adevărați, iar cei care aleg Orientarea în alergare, vor trebui să parcurgă un traseu folosindu-se doar de o busolă și de o hartă. Cei care reușesc să treacă cu brio peste ateliere, vor beneficia de o mică supriză. Participarea este gratuită.

TRECEREA LA ORA DE IARNA
România trece la ora de iarna în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4:00 devenind ora 3:00.
Această trecere la ora Europei Orientale nu va modifica mersul trenurilor în vigoare, precizează compania CFR Călători. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 27 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.