24 septembrie

SE POT VOTA PROIECTELE PROCESULUI DE BUGETARE PARTICIPATIVĂ
Ieri a început prima etapă de vot din cadrul procesului Bugetare
participativă, ediția 2019. Astfel, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj sunt invitați sa își aleaga proiectul preferat.

Din totalul de 199 de proiecte depuse, Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a declarat eligibile 40 proiecte, după cum urmează:
10 proiecte privind Aleile, trotuarele și zonele pietonale, 6 proiecte pentru mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, 7 proiecte ce vizeaza spațiile verzi și locurile de joacă, 9 proiecte pentru amenajarea spațiilor publice, 4 proiecte de infrastructură educațională și culturală si 4 proiecte pentru orașul digital.

În această primă etapă de vot, fiecare cetățean are 6 voturi, câte un vot pentru fiecare dintre cele șase domenii.

Procesul de vot are loc online, prin intermediul platformei bugetareparticipativa.ro.

Cei care nu sunt familiarizați cu mediul online sau nu au acces la internet, pot apela la biroul amenajat de către Primărie la Centrul de Cultură Urbană Casino în acest scop, în fiecare zi,
de luni până vineri, între orele 13:00 – 17:00.

Prima etapă de vot se încheie în 20 octombrie.

LET`S DO IT, ROMANIA, UN REAL SUCCES
Cu ocazia Zilei de Curățenie Națională în România, la nivelul județului Cluj, Let’s Do It, Romania! a reușit să mobilizeze circa 570 de voluntari, fiind adunați un total de 4.800 de saci de deșeuri.

În urma acestei acțiuni, la Măguri Răcătău s-au colectat noua tone de deseuri, la lacul Tarnița s-au strâns 1.200 de saci, iar in celelalte locații din județ au fost adunați 1.100 de saci, un volum important fiind colectat în comuna Chinteni.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din anul 2010 și până în prezent, acesta a implicat peste 1.800.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50.000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.
În acest an au răspuns afirmativ, la nivel național, invitației de a strânge deşeurile din arealele naturale, circa 110.000 de voluntari, care au reușit să colecteze aproximativ 100.000 de saci cu deșeuri.

COPIII DIN COMUNELE CLUJENE SE POT BUCURA DE TEATRU DE PĂPUȘI
Sute de copii din comunele Aghireșu și Baciu și-au început săptămâna bucurându-se, ieri, de aventurile eroului din spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, prezentat de artiștii Teatrului „Puck”.

Spectacolele au avut loc începând cu ora 12.00, respectiv 14.00, în căminele culturale ale celor două comune și au fost interpretate de Robert Gutunoiu și Adina Ungur.

Această inițiativă care duce bucuria teatrului de păpuși în satele clujene va continua și în săptămânile următoare, fiind un proiect derulat de Teatrul de Păpuși ,,Puck” și Consiliul Județean.