24 septembrie

LINIA DE TRANSPORT NR. 1 REVINE LA PROGRAMUL NORMAL
Linia de transport pe care circulă troleibuzul cu nr. 1 revine de astăzi la traseul de bază în sensul de mers spre cartierul Mănăștur.
Astfel, stația de plecare va fi P-ța 1 Mai și va deservi ruta Paris – București – Barceanu – Traian – P-ța Mihai Viteazu – Regele Ferdinand – Memorandumului – Calea Mănăștur – Primăverii. Detalii legate de orarul troleibuzelor cu nr. 1 puteți găsi accesând site-ul ctpcj.ro.

BILETE GRATUITE LA AUTOBUZE PENTRU 20 DE GENOFLEXIUNI
Organizatorii Sports Festival pun la dispoziția clujenilor oportunitatea de a câștiga un bilet de autobuz, gratuit, singura condiție fiind aceea de a face 20 de genoflexiuni.
„Biletul pentru sănătate” cum mai este denumit, va fi valabil pentru o călătorie în oricare dintre mijloacele de transport în comun din oraș. Stația sportivă este amplasată în punctul Memorandumului Sud și va funcționa timp de două săptămâni, în intervalul 5-23. Timpul limită pentru cele 20 de genoflexiuni efectuate în fața roboțelului amplasat pe stradă este de 2 minute, interval în care aparatul identifică și contorizează fiecare mișcare executată corect de către persoana din fața sa. Organizatorii festivalului au menționat că dacă proiectul se arată util, urmează să fie implementat și în alte orașe din România, obiectivul principal fiind acela de a încuraja un stil de viață sănătos și activ.

460 DE SCOLI DIN CLUJ VOR FUNCTIONA CA SECTII DE VOTARE
460 de unități de învățământ din județul Cluj vor funcționa, de mâine, în online, dată fiind pregătirea programată pentru alegerile electorale locale, care vor fi organizate duminică, 27 septembrie.
Cursurile se vor desfășura de la distanță și săptămâna viitoare, luni și marți, astfel încât autoritățile să aibă timp suficient pentru dezinfectarea secțiilor de votare și mutarea cabinelor de vot. Din instituțiile școlare folosite în scop electoral vor fi utilizate pentru alegeri atât sălile de clasă, cât și cele de sport, astfel că va fi scos din încăperi mobilierul excedentar și vor fi create culoare de acces dotate cu dezinfectant și termoscanere, pentru ca întreg procesul de votare să aibă loc în condiții de maximă importanță în contextul măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cursurile școlare față în față se vor relua, în unitățile de învățământ unde sunt organizate secții de votare, din 30 septembrie. La nivelul județului Cluj, din cele 665 de puncte care vor funcționa ca secții de votare, cea mai mare parte, 460, se află în instituțiile școlare și cu profil educațional.

RESTRICTII DE CIRCULATIE – CAMPIONATUL NATIONAL DE RALIURI
Primăria Cluj-Napocă anunță o serie de restricții de circulație în contexul organizării Campionatului Național de Raliuri, care se va desfășura vineri și sâmbătă.
Astfel, de astăzi și până sâmbătă, pe 26 septembrie, la ora 20, traficul rutier pe str. Pandurilor va fi închis, iar parcarea autoturismelor este interzisă. De asemenea, astăzi, de la 19 la 22, va fi închisă Aleea Stadion pentru prezentarea oficială a echipajelor. Mâine, între 9 și 13:30 și sâmbătă de la 9 la 15, va fi închisă, la nevoie, circulația rutieră pe traseul: str. Donath, de la intersecţia cu str. Paul Ioan până la limita cu Comuna Florești, de la măsură făcând excepție riveranii. Mai adăugăm că mâine, între orele 19.45 – 23.00, va fi închis traficul rutier pe str. Făgetului, de la intersecția cu Drumul Sfântul Ioan până la intresecția cu DJ 107R, iar sâmbătă, în intervalul 15.45 – 18.45, va fi închis traficul rutier pe Drumul Sfântul Ioan, de la intersecția cu Restaurantul Roata Făget până la intersecția cu str. Făgetului, respectiv de pe str. Făgetului, la intersecția cu str. Eugen Ionesco până la intersecție cu DJ 107 R. Ca urmare a faptului că autoturismele înscrise în concurs vor staționa pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, piața volantă de sâmbătă nu va avea loc.