25 aprilie

PROGRAMUL MIJLOACELOR DE TRANSPORT IN COMUN SI ALTE MODIFICARI
Programul mijloacelor de transport în comun în zilele de repaus, respectiv începând de mâine, 26 aprilie, va fi suplimentat pe liniile 18 şi 46, anunţă Compania de transport public. Totodată, instituţia a mai anunţat faptul că mâine şi sâmbătă circulaţia se va desfăşura conform programului de săptămână, iar de duminică, 28 aprilie, şi până în data de 1 mai, mijloacele de transport în comun vor circula după orarul destinat zilelor de duminică. Compania a mai precizat şi faptul că în ceea ce priveşte ziua de duminică, 28 aprilie, liniile 24B, 28B şi 43P nu vor funcţiona, iar autobuzele care circulă pe liniile 24, 28 şi 43B, acestea vor funcţiona conform unui program special.Transportul în noaptea de Înviere se va realiza cu autobuzele care circulă pe liniile 25, 39L şi 43S, iar pe durata ceremoniei religioase, autobuzele liniilor 25 şi 30 vor staţiona în zona P-ţei Avram Iancu şi cele de pe linia 46S în staţia Opera, şi se vor deplasa spre cartiere la un interval de 30 de minute după închierea slujbei. Detalii despre modificări şi alte informaţii pot fi consultate pe site-ul instituţiei, ctpcj.ro.

26 SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE APLICATE DE POLITISTII CLUJENI
26 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor de către poliţiştii clujeni în aceste zile, în urma unui control care a avut ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie şi stabilirea unui climat disciplinat la nivel rutier. În urma controalelor desfăşurate pe artele principale de circulaţie au fost legitimate 65 de persoane şi au fost controlate 63 de autovehicule. Totodată au fost retrase un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe de înmatriculare.

PICTORUL TUDOR SRIPOR MEDALIAT LA TARGUL INTERNATIONAL DE INVENTII DE LA GENEVA
Pictorul clujean Tudor Sripor a obţinut o medalie de aur pentru invenţia alfabetului culorilor la Târgul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Invenţia îi ajută pe cei cu deficienţe de vedere să îşi poată pune în aplicare creativitatea şi să se bucure de libertatea de exprimare prin culori şi funcţionează prin asocierea formelor geometrice cu culorile existente. Totodată, inventatorul lucrează în prezent şi la o aplicaţie în acest sens, fiind asociat cu echipa de cercetători din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

ASISTENTA MEDICALA IN PERIOADA SARBATORILOR PASCALE
Asistenţa medicală a secţiilor de urgenţă din cadrul spitalelor clujene, va fi asigurată şi în perioada Sărbătorilor Pascale, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică. Astfel că pentru problemele majore de sănătate, care apar în perioada 26 aprilie-5 mai, adulţii pot să apeleze la serviciile Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, iar copiii pot să beneficieze de îngrijirea acordată de către secţia de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic pentru Copii. Totodată, pentru urgenţele minore, clujenii sunt rugaţi să se adreseze Centrelor de Permanenţă, aflate pe str. Băiţa nr. 9 şi pe str. Horea nr. 78. În ceea ce privesc serviciile medicale de tip stomatologic, acestea vor fi asigurate de către Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă.