25 februarie

REFERENDUM IN UNGARIA DESPRE IMIGRANTI
Sistemul cotelor obligatorii de imigranii impus de UE va fi supus referendumului în Ungaria, a anuntat premierul Viktor Orban, care a acuzat UE de ”abuz de putere”, informeaza ziarul Cotidianul.ro. Întrebarea de la referendum va fi: ”Doriti ca UE sa impuna
stabilirea obligatorie al unor cetateni neungari în Ungaria, chiar si în lipsa acordului parlamentului?” Data referendumului nu a fost anuntata.
Se asteapta ca statele UE sa-si împarta 160.000 de imigranti conform unui plan asupra caruia s-a cazut de acord în septembrie 2015, în cadrul Consiliului European.

VIZITA LA CLUJ A AMBASADORULUI SUA
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, face o vizita la UBB pe durata a doua zile. Primul eveniment are loc astazi la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, unde ambasadorul sustine prelegerea pe tema „Reflections on Presidents’ Day”. Cel de-al doilea eveniment va fi organizat miine de la ora 10.00, în AULA Facultatii de Studii Europene (str. Em. de Martonne, nr. 1). În cadrul acestei întilniri va avea loc dezbaterea organizata de Grupul de Reflectie CITADEL „Amenintari de securitate actuale
în spatiul euro-atlantic”.

CONSILIUL JUDETEAN CUMPARA CONTAINERE PENTRU DESEURI
Consiliul Judetean Cluj va achizitiona 46 de containere metalice pentru deseuri voluminoase cu capacitatea de 15 mc si 17 containere metalice pentru deseuri periculoase de 6 mc. Pentru adjudecarea acestui contract, Consiliul Judetean Cluj va organiza o licitatie
electronica, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut. Termenul limita de depunere a ofertelor este 6 aprilie, data la care va avea loc si deschiderea ofertelor.
În baza contractului ce urmeaza a fi încheiat si a carui valoare totala este de aproape 1.400.000 de lei fara TVA, agentul economic cistigator la licitatie va trebui sa furnizeze containerele în termen de maxim sase luni de la data atribuirii contractului.

MODERNIZARI IN CARTIERE
Primaria a reinceput lucrarile de modernizare a strazilor, aleilor, trotuarelor si parcarilor din cartiere. Conform programului anual de lucrari elaborat de Directia tehnica si Serviciul Drumuri urbane, Primaria realizeaza lucrari de modernizare in toate cartierele. In Manastur se lucreaza la modernizarea parcarii de pe Strada Parang. Alte lucrari vor incepe in aceasta saptamina si in alte zone din oras.