25 ianuarie

LINIA DE GARDA SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECTIOASE A FOST SUPLIMENTATA
Linia de gardă a activităţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase va fi suplimentată pe o perioadă de 3 luni, din cauza numărului ridicat de infecţii respiratorii, potrivit Consiliului Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a declarat că în acest fel, pacienţii nu vor trebui să mai aştepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de alte cazuri cu boli respiratorii transmisibile, iar medicii vor avea posibilitatea de a se ocupa în detaliu de cazurile severe. La acest moment, numărul pacienţilor care se adresează Camerei de Gardă a instituţiei medicale pe parcursul a 24 de ore este de aproximativ 80, specialiştii preconizând o creştere în perioada următoare. Linia suplimentară va funcţiona zilnic, din februarie şi până în aprilie, şi va fi deservită de 7 medici.

26 DE SANCTIUNI CONTRAVENTIONALE APLICATE IN REGIMUL RUTIER
26 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în regimul rutier, după ce au fost verificate 71 de autovehicule şi au fost legitimate 85 de persoane, în cadrul unei acţiuni realizată de către Inspectoratul de Poliţie Cluj. Scopul verificărilor este de a asigura climatul de siguranţă şi respectarea legii, prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor contravenţionale şi penale în regimul rutier şi reducerea numărului de accidente rutiere. Acţiunea s-a desfăşurat în zone, precum: str. Horea, Piaţa Unirii, Calea Dorobanţilor, Calea Floreşti, str. Donath, Calea Turzii şi str. Frunzişului.

40 DE CAZURI DE GRIPA IN CLUJ
40 de cazuri de gripă au fost confirmate doar într-o săptămână de către medicii Spitalului de Boli Infecţioase, 10 dintre pacienţi au avut nevoie de spitalizare, iar restul au prezentat forme moderate sau uşoare, care au fost tratate în regim ambulator. Medic specialist în boli infecţioase, Irina Filipescu, a declarat că în ultima săptămână au fost înregistrate aproximativ 80 de consultaţii pe zi, majoritatea pentru patologie respiratorie. Medicii recomandă ca la primele semne de îmbolnăvire să fie consultat medicul de familie, persoanele care au simptome să se izoleze şi să evite spaţiile aglomerate şi să respecte măsurile uzuale de igienă. Reamintim că numărul cazurilor de infecţii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, în ţară, iar dacă lucrurile continuă în această direcţie se va declara epidemie de gripă, conform Ministerului Sănătăţii.