25 iunie

REZULTATELE INTIALE ALE EVALUARII NATIONALE
Rezultatele inițiale ale examenului de Evaluare Națională sunt afișate astăzi, când vor fi depuse și eventualele contestații până la ora 20, potrivit calendarului afișat pe site-ul Ministerului Educației Naționale. Notele finale vor fi făcute publice abia sâmbătă, 29 iunie, după finalizarea rezolvării contestațiilor depuse. Examenul de evaluare națională a cuprins mai multe probe, printre care cea scrisă la limba și literatura română, proba de verificare a cunoștințelor la matematică și proba destinată special evaluării cunoștințelor la Limba și literatura maternă, examene ce s-au desfășurat săptămâna trecută. Pe această cale reamintim că la nivelul județului Cluj au fost constituite 72 de centre de examen, 2 centre zonale de evaluare, iar elevii înscriși au fost într-un număr de 4406.

PROIECT DE LEGE PENTRU FUMATORI
Fumătorii nu vor mai putea să fumeze în mașini dacă în preajma lor se află copii minori sau femei însărcinate, prevede un proiect de lege înregistrat la Senat pentru dezbatere. Aceasta este doar una, însă, dintre modificările aduse de actul legislativ care reglementează consumul produselor din tutun. Astfel că prin proiect se dorește și introducerea în legislație a termenului „produs similar”, lucru ce ar însemna că utilizarea inclusiv a țigaretelor electronice și a dispozitivelor de încălzire a tutunului. vor fi interzise în spațiul public. Totodată, documentul are o secțiune dedicată special reclamelor, prin care comercianților le va fi interzis să expună orice tip de reclamă sau de produse din tutun în spațiul comercial, cu excepția celor care se ocupă exclusiv de comercializarea produselor de acest tip.

LUCRARILE DE REABILITARE SI MODERNIZARE PE RUTA DRUMUL BISTRITEI-VULTURENI
Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe lotul 1 al Drumului Bistriței – DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni avansează în ritm alert. Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109. În această etapă se execută lucrări la poduri, podețe și căi de acces la proprietăți, fundații adâncite de parapet, casete în vederea lărgirii căii de rulare, înlocuirea dalelor de beton deteriorate, șanțuri de beton și rigole carosabile. Lucrările se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră, etc.

MACHETA DE BRONZ IN CENTRUL ORASULUI
O machetă de bronz a zonei centrale a Clujului a fost amplasată ieri, în Piața Unirii. Aceasta cuprinde zone precum Piața Avram Iancu, P-ța Cipariu sau P-ța Unirii și este amplasată pe colțul sud-vestic al P-ței Unirii. De asemenea, prin inscripționarea datelor reprezentative în limbajul Braille se oferă oportunitatea celor cu deficiențe de vedere să descopere orașul Cluj-Napoca.