25 martie

TERMEN LIMITA PENTRU PLATA PARCARILOR
Termenul limita de plata a parcarilor din cartierele municipiului ramine data de 31 martie 2016. Astfel, clujenii mai au la dispozitie o saptamina pentru a-si achita abonamentele de parcare pe anul în curs.
Abonamentele de parcare se pot achita:
La ghiseele de încasari de pe str. Motilor nr. 7 (Centrul de Informare pentru Cetateni)  dupa urmatorul program :
Luni, marti, miercuri, vineri – între orele 8,30-16.30 si Joi – între orele 8,30-18,30
La primariile din cartierele Gheorgheni, Marasti, Manastur, Zorilor, Grigorescu, dupa urmatorul program :
Luni, marti, miercuri – între orele 8.00-15.30, Joi – între orele 8.00-17.00 Vineri –între orele 8.00-14.00

PROGRAMARI ONLINE LA PASAPOARTE
Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Cluj pune la dispozitia cetatenilor posibilitatea efectuarii de programari online în vederea depunerii actelor pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice si pasapoartelor simple temporare, începind de luni, 28 martie.
Cei care doresc sa faca o programare online trebuie sa acceseze pagina de internet epasapoarte.ro. Este necesara introducerea urmatoarele date: nume, prenume, e-mail, tipul pasaportului sau a serviciului solicitat, numar rezervari (numar persoane) si optional
anumite detalii. Dupa introducerea datelor, pe adresa de e-mail specificata se va primi un mesaj de confirmare. La data programarii cetatenii sunt rugati sa se prezinte la Serviciul Pasapoarte la ora stabilita, altfel în cazul neprezentarii, dupa cinci minute, rezervarea se anuleaza.

ACTIUNI ALE POLITIEI LA PATA RIT
Pentru cresterea gradului de siguranta în comunitate, politistii din cadrul Politiei Cluj-Napoca au desfasurat o actiune de amploare, cu efective marite, în zona Pata Rât.
Actiunea a vizat punerea în legalitate a persoanelor fara documente de identitate, depistarea celor care se sustrag de la urmarirea penala, precum si descoperirea bunurilor cautate în temeiul legii. În cadrul actiunii au fost legitimate 301 persoane si au fost controlate 31 de autovehicule. La sediul sectiei de politie au fost conduse 20 de persoane banuite de comiterea unor fapte antisociale.
De asemenea, a fost controlata activitatea a 12 societati comerciale din zona. Au fost aplicate 23 de sanctiuni contraventionale, în valoare totala de 4.540 lei, majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului domicilierii si a regimului rutier.

MIJLOACE DE TRANSPORT SUPLIMENTATE
Cu ocazia meciului România – Spania, Compania de Transport Public Cluj-Napoca a suplimentat numarul autovehiculelor de transport în comun si a prelungit programul de circulatie al acestora pentru ziua de duminica, 27 martie, în intervalul orar 18.00 – 24.00.
Au fost sumplimentate liniile 6 (Manastur -Marasti), 25 (Manastur – Gheorgheni), 30 (Grigorescu – Marasti), 46 (Zorilor – Piata Mihai Viteazu) si 35 (Zorilor – Piata Garii).
Odata cu suplimentarea mijloacelor de transport în comun, timpul de asteptare al calatorilor va scadea, astfel încit spectatorii sa poata ajunge în timp util la ”Cluj Arena”.

CONCERT CVARTETUL TRANSILVAN
Cvartetul Transilvan sustine astazi un concert in sala Auditorium Maximum a Universitatii Babes Bolyai. In program sint cuprinse lucrari de referinta ale genului cameral, semnate de Haydn, Mozart, Beethoven, Schibert, Dvorak. Alaturi de acestea va fi interpretata si Suita Romaneasca din Transilvania. In deschidere va avea loc un recital al coralei Psalmodia Tranislvanica.
Concertul incepe la ora 18, iar intrarea este libera.