25 octombrie

REAMENAJAREA SPATIULUI CHEILE TURZII
Consiliul Județean Cluj a găzduit ieri, o întâlnire referitoare la dezvoltarea turismului ecologic în ariile naturale Cheile Turzii și Cheile Turenilor. Scopul acestei ședințe de lucru care a reunit principalii actori implicați sau interesați de evoluția celor două arii naturale a fost acela de a dezbate o serie de principii și de a creiona o strategie de dezvoltare care să răspundă tuturor nevoilor, pe considerentul păstrării și protejării caracterului natural deosebit întâlnit în cele două perimetre clujene. Principalele probleme aduse în discuție au fost cele referitoare la asigurarea unor căi facile de acces în zonele protejate, amenajarea unor locuri de campare pentru turiști în vederea asigurării confortului necesar, colectarea și transportul deșeurilor lăsate de turiști, amplasarea unor toalete ecologice, asigurarea iluminatului public și a unui sistem coerent de informare turistică precum și supravegherea permanentă a zonelor pentru a se evita incidentele.

FESTIVAL DE BALET LA CLUJ
Festivalul European al Şcolilor de Balet va avea loc la Cluj, între 27 şi 30 octombrie.La eveniment vor participa elevi și profesori din școli de stat și private din România, Austria, Danemarca, Italia, Germania, Slovacia. Festivalul va avea în program workshopuri de dans clasic, dans de caracter și repertoriu pentru elevi între 10-18 ani, susținute de Simona Noja Nebyla şi alte nume mari din toată Europa. Festivalul se va încheia în 30 octombrie cu un spectacol de balet pe scena mare a Operei Române la ora 18.30, la care intrarea este gratuită.

COMERCIALIZAREA PRODUSELOR SPECIFICE ZILEI DE 1 NOIEMBRIE
Primăria Cluj-Napoca a aprobat în acest an 431 locuri pe domeniul public pentru comercializarea florilor şi lumânărilor cu ocazia zilei de 1 noiembrie, potrivit Regulamentului privind activitatea de comerţ stradal pe raza municipiului aprobat prin H.C.L.nr.120/2010. Repartizarea locurilor se face în ordine cronologică, în funcţie de data depunerii cererii. Comercializarea altor produse decât cele menţionate este interzisă şi se sancţionează în conformitate cu prevederile în vigoare. Puteti vedea lista acestor amplasament intrand pe siteul nostru rvecj.ro, sectiunea stiri

1. Cimitirul Mănăştur -platoul de la intrare – 66 locuri;
2. str.Mirăslău – Donath – 20 locuri;
3. Bd. 21 Decembrie 1989 nr.133-135 – 70 locuri;
4. Piața Hermes – 10 locuri;
5. Piața Flora – 10 locuri;
6. Piața Zorilor – 10 locuri;
7. Bd. N.Titulescu nr.165 – C.T.P. -20 locuri;
8. str. Dâmboviţei-str.T.Vlăduţiu -10 locuri;
9. Calea Floreşti -Billa – 10 locuri;
10. Calea Floreşti nr.75 – 15 locuri;
11. Calea Mănăştur nr.91 – C.T.P. – 20 locuri;
12. str. Gh. Asachi – 10 locuri;
13. str. Observatorului -capăt C.T.P. – 10 locuri;
14. str. A. Vlaicu -C.T.P. -10 locuri;
15. str. Unirii -capăt C.T.P.– 20 locuri;
16. str. Fabricii – Kaufland – 20 locuri;
17. str. Argeş – trotuar C.T.P. – 40 locuri,
18. str. Potaissa înspre str. Universităţii – 60 locuri.