25 noiembrie

S-AU PUBLICAT REZULTATELE DE LA ALEGERI. CLUJUL – PE LOCUL II IN TARA
Autoritatea electorală permanentă a publicat rezultatele provizorii ale Turului II organizat în cadrul Alegerilor Prezidenţiale.
Potrivit informaţiilor oferite pentru judeţul Cluj, 81,18% este scorul obţinut de actualul preşedinte Klaus Iohannis, iar 18,82% din voturi au fost exprimate pentru fostul premier, Viorica Dăncilă. În ceea ce priveşte participarea la vot, judeţul Cluj se află pe locul doi în ţară, cu o prezenţă de cca. 62% după Ilfov şi înaintea Sibiului. La polul opus se află judeţele Harghita, Covasna şi Vaslui. Prezenţa la urne, la niveţ naţional, a fost de aproximativ 50%, respectiv puţin peste 10 mil. de voturi.

CENTRE DE COLECTARE GRATUITA PENTRU MOLOZ
Două centre de colectare gratuită a molozului vor fi deschise în această săptămână în oraş.
Mai exact proiectul prevede colectarea deşeurilor rezultate din renovarea apartamentului, mobilă uzată şi alte resturi vegetale. Centrele vor fi amplasate în cartierul Mănăştur şi în Mărăşti, sub Podul Fabricii.

PODUL FABRICII S-A DESCHIS PROVIZORIU
Cele patru benzi de circulaţie ale Podului Fabricii s-au deschis provizoriu la sfârşitul săptămânii trecute, lucrările urmând să fie reluate în primăvară.
Următoarele lucrări vizează montarea panourilor fonoabsorbante şi închiderea rosturilor de dilataţie, modernizări pentru care vor fi necesare 45 de zile de restricţii de circulaţie. Valoarea contractului este de peste 13,7 milioane de lei, fără TVA.

21 DE TROLEIBUZE AU INTRAT IN DOTAREA CTP
21 de troleibuze dintre cele 50, care vor intra în dotarea oraşului până la finalul anului, au sosit deja la Cluj-Napoca şi urmează să fie echipate cu mijloacele necesare pentru a fi funcţionale, precum aparatele de ticketing.
Troleibuzele provin din Polonia, au rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi şi sunt constituite cu podea joasă. Valoarea contractului întregului program, prin care s-au mai achiziţionat deja 30 de autobuze electrice şi urmează să fie cumpărate 24 de tramvaie, este de peste 100 de milioane de euro.

SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEON DANIELLO SE MODERNIZEAZA
Consiliul Judeţean anunţă demararea lucrărilor de extindere şi etajare a uneia dintre clădirile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.
Valoarea investiţiei este de peste 1,2 milioane de lei şi vizeaziă, potrivit instituţiei, optimizarea circuitelor funcţionale medicale, respectiv separarea zonelor de administrare de cele destinate actului medical.

UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI SE SITUEAZA PE PRIMUL LOC IN TARA
Universitatea Babeş-Bolyai se situeaza pe primul loc în clasamentul global al universităţilor din România – Metaranking Universitar 2019.
Ierahizarea a fost făcută pe baza criteriilor de evaluare incluse în ranking-urile internaţionale, prin aceasta urmărindu-se şi vizibilitatea pe care instituţiile de învăţământ superior din România o au pe plan extern.