25 septembrie

GHISEUL PENTRU RELATII CU PUBLICUL AL REGISTRULUI AGRICOL S-A MUTAT
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță cetățenii orașului că ghișeul pentru relații cu publicul din cadrul Registrului Agricol se va muta începând de săptămâna viitoare în Piața Unirii nr. 1, camera 2A la parterul clădirii. Clujenii pot să se adreseze în această săptămână atât la vechiul sediu de pe strada Moților nr.7, cât și la noul sediu din Piața Unirii.

PESTE 1 MILION DE PENSIONARI AU BENEFICIAT IN LUNA AUGUST DE INDEMNIZATII SOCIALE
Peste 1 mil. de pensionari din țară au beneficiat în luna august de indemnizații sociale, cu 31% mai mulți față de perioada similară a anului trecut, conform datelor oferite de Casa Națională de Pensii Publice. Din totalul beneficiarilor, peste 800.000 sunt pensionari din sistemul public, restul pensionari agricultori. Valoarea medie a indemnizației suportate de bugetul de stat la nivel național a fost de 223 de lei, Clujul se află pe locul doi, cu 255 de lei, după județul Bistrița-Năsăud și urmat de județul Hunedoara.

10 DRUMURI JUDETENE BENEFICIAZA DE LUCRARI DE INTRETINERE
10 drumuri județene vor beneficia de lucrări de îmbunătățire a infrastructurii rutiere, după ce primele contracte care vizează execuția lucrărilor au fost semnate. Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a declarat infrastructura îmbunătățită a drumurilor înseamnă un plus de siguranță și confort în trafic și oportunități de dezvoltare locală. Astfel se vor executa lucrări pe tronsoanele Ciurila – Săcel, Petreștii de Jos – Lita, Bărăi – Chiriș, Tîrgușor – Hodaie, Pata – Boju, Vlaha – Vălișoara, precum și Aghireșu, Ciucea și Valea Groșilor la limita cu județul Sălaj și Țaga până la limita cu județul Bistrița-Năsăud. Includerea acestor drumuri pe lista de lucrări a fost luată din cauza stării de viabilitate evaluată de Direcția de Administrare a Domeniului Public.

A FOST EMIS ORDINUL PENTRU INCEPEREA LUCRARILOR DE CONSOLIDARE LA PATA RAT
A fost emis ordinul pentru începerea lucrărilor de consolidare a depozitului neconform de deșeuri de la Pata Rât în vederea finalizării închiderii rampei. Lucrările vor avea o durabilitate de 12 luni și presupun edificarea unui zid de sprijin la baza depozitului, modificarea pantei taluzului și amenajarea unui drum tehnologic. Totodată va avea loc și decolmatarea râului Zăpodie și consolidarea malului stâng al acestuia, cu scopul de a proteja depozitul și de a împiedica poluarea pârâului.