26 februarie

CONTROALE ÎN PIEŢELE AGROALIMENTARE
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială au desfăşurat, zilele trecute, mai multe acţiuni de verificare a respectării normelor legale în pieţele agroalimentare din municipiu. Au fost verificaţi 43 de producători agricoli și 23 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale si întreprinderi familiale.
Pentru neregulile constatate au fost încheiate 20 de procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare totala de 9.450 lei.
De asemenea, polițiștii locali în colaborare cu angajați din cadrul Ministerului Transporturilor au efectuat verificări la atelierele de reparaţii şi dezmembări auto care funcţionează pe raza municipiului Cluj-Napoca. Au fost verificate 13 puncte de lucru, fiind încheiate 9 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare totala de 18.000 lei, în 3 cazuri dispunându-se suspendarea activităţilor.

DRUMURILE NU SUNT AFECTATE DE STAREA VREMII
Consiliul Judeţean Cluj informeaza că pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.
Din cauza precipitaţiilor sub formă de ninsoare căzute în ultimele 24 de ore, mai ales în zona de munte, dar şi a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, unele drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie s-a intervenit pe 53 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 231 de tone de material antiderapant. În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

CLUJENII, INVITAŢI SĂ CUMPERE MĂRŢIŞOARE
Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează începand de astazi si pana vineri, 2 martie, a doua ediție a Târgul Tradițional de Mărțișor, în curtea palatului Reduta, de pe strada Memorandumului nr. 21, din Cluj-Napoca.
Organizatorii sustin ca ediția de anul trecut a Târgului Tradițional de Mărțișor a fost un succes iar participanții, fie ei meșteșugari, artiști plastici, cumpărători sau vizitatori, i-au încurajat și susținut pentru a face din acest târg o tradiție și un eveniment anual de referintă în viața culturală clujeană.
In acelasi timp, pe langa Târgul Tradițional de Mărțișor, din curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei, alte doua targuri tradiționale de primăvară au loc in Piața Unirii și Piața Avram Iancu, cele doua evenimente se desfasoara pana vineri, 9 martie, si sunt organizate în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

ROMÂNIA, PE LOCUL 2 ÎN CEEA CE PRIVEŞTE EMIGRAŢIA
Conform Organizatiei Natiunilor Unite, Romania se afla pe locul doi lume, după Siria, în ceea ce priveşte emigraţia, asta dupa ce 3,4 milioane de români au plecat din țară în ultimii 10 ani.
De asemenea, România este pe ultimele locuri din Uniunea Europeana la capitolul imigrari, alături de Slovenia şi Slovacia. Din totalul străinilor care imigrează în România, doar 9% vin pe baza unui contract de muncă. Principalele motive pentru care străinii vin în România fiind reîntregirea familie şi studiile.