26 februarie

CAMPANIA 40 DE ZILE PENTRU VIATA A INCEPUT ASTAZI
Campania 40 de zile pentru viaţă ce are ca principal scop promovarea rugăciunii privind încetarea avorturilor la nivel global a început de astăzi în Cluj-Napoca şi se va desfăşura până în data de 5 aprilie.
Campania este deschisă zilnic, între orele 7-19, pe strada Clinicilor, colţ cu Victor Babeş. Programul încurajează postul, rugăciunea şi veghea în stradă, printr-un protest paşnic, cu pancarte ce conţin diverse mesaje pe acest subiect. Pentru o mai bună organizare, deşi nu este obligatoriu, puteţi să vă înscrieţi în calendarul disponibil pe platforma 40pentruviata.org.

ECHIPAMENTE NOI LA SPITALUL DE URGENTA PENTRU COPII
Noi echipamente şi aparatură medicală performantă în valoare de peste 2,5 milioane de lei a intrat recent în dotarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii.
Printre echipamentele medicale achiziţionate se numără un echipament de radio-fluoroscopie, un aparat de hemodializă, un electrocauter cu radiofrecvenţă şi două ventilatoare mecanice standard. Totodată au mai fost cumpărate echipamente de detectare şi avertizare în caz de incendiu, dotări pentru bucătăria spitalului şi un sistem de control acces prin bariere.

TERMENUL PENTRU DECLARATIA UNICA S-A PRELUNGIT PANA IN 25 MAI
Termenul de depunere a declaraţiei unice privind impozitul pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate pe anul 2019 a fost extins până în 25 mai.
Declaraţia unică poate fi depusă de către toate persoanele fizice care realizează, individual sau prin asociere, venituri în România, obţinute din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, activităţi ce ţin de domeniul agriculturii şi venituri din alte surse. Declaraţia unică poate fi depusă şi de către persoanele fizice rezidente, care realizează venituri din străinătate ce sunt supuse impozitării în România. Mai multe detalii legate de procedura specifică şi alte informaţii esenţiale puteţi să consultaţi site-ul anaf.ro.

ZIUA INTERACTIUNI OM-ANIMAL MARCATA MAINE IN MAI MULTE PUNCTE DIN ORAS
Ziua Interacţiunii Om-Animal va fi marcată mâine la Cluj-Napoca prin mai multe evenimente organizate de Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.
Astfel dacă sunteţi iubitori de animale trebuie să ştiţi că mâine în intervalul 9-12 puteţi să participaţi la o secţiune de cursuri şi prelegeri din domeniul psihologiei animale şi a cercetărilor de teren în medicina veterinară care va fi susţinută la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei situată pe str. Sindicatelor. De asemenea între orele 11 şi 16 vor fi organizate mai multe vizite ghidate, ateliere de cunoaştere, ateliere de inelare păsări, activităţi asistate de câini şi vor fi amplasate standuri informaţionale la Muzeul de Zoologie şi Vivariul Universităţii Babeş-Bolyai. Ziua Interacţiunii Om-Animal se organizezează anual în două ediţii, una în februarie, iar cealaltă în 1 iunie, la ambele evenimente intrarea fiind liberă.

PESTE 38 DE MILIOANE DE EURO PENTRU CTP CLUJ
Bugetul Companiei de Transport Public pe anul 2020 se ridică la peste 38 milioane de euro şi urmează să fie dezbătut şi aprobat în şedinţa de vineri a Consiliului Local.
Pentru acest an se preconizează o creştere a veniturilor din transport de aproximativ 8 milioane de lei, în timp ce anularea taxei speciale de transport va aduce la bugetul companiei o creştere de 8,7 milioane de lei. Referitor la cheltuielile prevăzute, cele mai multe fac parte din exploatare, urmate de creditul bancar contractat de primărie în 2017 şi a cărui valoare se ridică la 90 de milioane de lei, respectiv de investiţii. În ceea ce priveşte achiziţiile pentru anul 2020 se are în vedere cumpărarea a 10 autobuze articulate second-hand, a unui microbuz panoramic, 10 autobuze nearticulate noi pentru transportul elevilor, 6 tramvaie şi 64 de sisteme de ticketing.

MAI BINE DE 13 MILIOANE DE LEI PENTRU ABONAMENTELE DESTINATE STUDENTILOR
Banii necesari pentru gratuităţile acordate studenţilor la mijloacele de transport în comun din oraş se ridică în acest an la peste 13 milioane de lei.
Ca urmare a schimbării regulamentului de acordare a abonamentelor gratuite, care va intra în vigoare de la 1 martie, suma necesară lunar va acoperi cheltuielile aferente a în jur de 338.000 de abonamente gratuite şi a aproximativ 38.000 cu reducere. Precizăm că schimbările făcute în regulamentul mijloacelor de transport în comun prevăd înlocuirea abonamentelor actuale de 1 sau 2 linii cu abonamente gratuite ce conţin 120 de călătorii gratuite, lunar, pe orice linie de transport. Compania va mai primi resursele financiare necesare pentru a asigura transportul spre şcoală al elevilor din Pata Rât, Colonia Sopor şi Valea Fânaţelor. Toate acestea vor fi însă discutate în şedinţa de vineri a Consiliului Local.