26 februarie

MINISTRUL TRANSPORTURILOR DESPRE AUTOSTRADA TRANSILVANIA
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a vizitat ieri santierele de pe Autostrada Transilvania, tronsonul Sebes – Turda, si Gilau – Nadaselu. Cu aceasta ocazie ministrul a avansat un nou termen de finalizare a loturilor 3 si 4: sfirsitul anului. El a mai spus ca au fost identificate problemele din proiectele blocate, a fost facuta o lista cu potentiale solutii, iar acestea s-au materializat într-o ordonanta de urgenta care va fi cit mai curind promovata. La tronsoanele 1 si 2 ministrul a spus ca problemele sint mai mari, dar ca si acolo pot fi gasite anumite solutii, mai ales ca acestea vor trebui reevaluate dupa ce va fi promovata ordonanta de urgenta.

MINISTRUL EDUCATIEI LA CLUJ
Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj, participa astazi la Cluj-Napoca la Conferinta Nationala a Colegiilor si Liceelor Pedagogice din România.
Cu aceasta ocazie, va avea o intilnire de lucru cu inspectorii scolari si directori din Consiliul Consultativ al directorilor Cluj si o intilnire de lucru cu inspectorii scolari generali, inspectorii scolari generali adjuncti si directorii CCD din 8 judete din Transilvania.

WORKSHOP PENTRU COPIII CU DIABET
Un workshop multidisciplinar care face parte dintr-un proiect dedicat copiilor cu diabet si familiilor lor va avea loc miine la Cluj-Napoca la Soala Gimnaziala „Liviu Rebreanu”.
Scopul dezbaterii aspectelor privind serviciul integrat medico-social dedicat copiilor cu diabet este stabilirea unui limbaj comun pentru îmbunatatirea stilului de viata a copiilor si tinerilor cu diabet. Aceasta este organizata de asociatia Miscare de Tabara Yuppi, împreuna cu partenerul Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet din Judetul Cluj si este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei.
La eveniment vor participa experti din Cluj-Napoca, Târgu Mures, Satu Mare, Zalau, Oradea si Bucuresti.

CAMPANIE PENTRU FEMEILE FARA ADAPOST
Directia de Asistenta Sociala si Medicala Cluj în colaborare cu Asociatia “Life Education for All” lanseaza campania umanitara “8 Martie pentru femeile invizibile ale Clujului”. Este vorba despre femeile fara adapost care frecventeaza Centrul Social de Urgenta (de pe strada Dragos Voda nr. 36-38) si Centrul de Gazduire Temporara (de pe strada Oasului nr. 298). Clujenii sint invitati le ofere celor 30 de beneficiare cite un dar de ziua femeii: obiecte de igiena corporala flori, bijuterii, parfumuri, sau ciocolata.
Astfel, in data de 5 martie, cei dornici sa faca un dar de Ziua Femeii sint asteptati la Centrul Social de Urgenta de pe strada Dragos Voda (nr. 36-38) între orele 11.00 si 12.30.

CONCERTUL FILARMONICII
Filarmonica Transilvania va invita in aceasta seara la un concert sub bagheta dirijorului britanic Alexander Walker si cu Ioana Goicea la vioara. Programul consta in lucrari de:
Hector Berlioz – Uvertura Carnavalul roman, op. 9
Niccolò Paganini – Concertul pentru vioara nr. 1, op. 6
Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia Manfred în si minor, op. 58
Concertul are loc la Casa Universitarilor de la ora 19.