26 iulie

MODALITATILE DE PLATA LA PRKING-URI VOR FI SUPLIMENTATE
Modalitățile de plată la parking-urile cu bariere amenajate în Piața Mihai Viteazu și în Piața Unirii vor fi suplimentate în următoarele săptămâni, după ce două parcometre, care permit plata în numerar și card, vor intra în funcțiune. În acest sens, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că până la finalul anului urmează să fie dezvoltată și o aplicație, care cu ajutorul unei camere video va identifica numărul autoturismului și va deschide automat bariera. De asemenea, această tehnologie va permite plata cu telefonul, fără să mai fie nevoie ca șoferul să se deplaseze la parcometru. Astfel de măsuri sunt adoptate pentru a eficientiza intervalele orare în care tonomatele existente nu fac față numărului de solicitări.

CIRCULATIA RUTIERA PE PODUL N SE DESCHIDE PE 15 AUGUST
Cele patru benzi de circulație ale Podului N, situat în cartierul Mănăștur, vor deveni funcționale pentru șoferi din 15 august și nu de la 1 septembrie așa cum s-a stabilit inițial. Lucrările de reabilitare ale părții carosabile vor continua până la sfârșitul anului, însă acestea nu vor mai afecta traficul rutier. Pe această cale reamintim că Podul N a intrat în reabilitare în luna februarie, iar valoarea totală a investiției depășește un milion de lei.

DOUA SPITALE AU ATRAS FONDURI EUROPENE SI URMEAZA SA FIE MODERNIZATE
Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase sunt instituțiile medicale care au atras noi fonduri europene și urmează să fie extinse, modernizate și dotate cu echipamente performate. Astfel că în ceea ce privește Spitalul Clinic de Recuperare, printre achizițiile care urmează să fie făcute se numără o cameră hiperbară, biciclete și sisteme robotice pentru recuperare, iar Ambulatoriul aflat în subordinea unității urmează să fie extins și modernizat. Referitor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acesta va primi echipamente destinate special serviciilor de radiologie și echipamente în vederea dotării Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă. Valoarea totală a investiției depășește suma de 46 de milioane de lei.

PESTE 80 DE ABSOLVENTI AU INTRAT CU MEDIA 10 LA FACULTATEA DE MATEMATICA SI INFORMATICA
Peste 80 de absolvenți de liceu au fost admiși cu media 10 la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.35 dintre ei nu au mai fost nevoiți să susțină examenul de admitere ca urmare a premiilor obținute în etapele naționale și internaționale ale Olimpiadelor școlare. Totodată, 14 tineri au fost admiși cu media 10 ca urmare a rezultatelor obținute la Concursul Mate-Info care a fost organizat în primăvară, iar alți 47 au fost admiși cu notă maximă prin media dintre rezultatele obținute la olimpiadele naționale și nota 10 la matematică sau informatică obținută în cadrul examenului de Bacalaureat.

 

INSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE A EXAMENULUI DE BACALAUREAT INCEP ASTAZI
Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat încep astăzi, astfel că elevii care au promovat examenele de coringențe, precum și cei care nu au obținut notă de trecere la prima sesiune a examenului, pot susține Bacalaureatul ultima dată în acest an. Potrivit Ministerului Educației Naționale, prima probă scrisă este cea la limba și literatura română și ar urma să înceapă în 21 august. Sesiunea de examen se va încheia pe 3 septembrie, cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională și tot în 3 septembrie vor fi afișate și rezultatele inițiale, urmând ca în 7 septembrie să fie publicată lista cu rezultalele finale. În cazul primei sesiuni a Bacalaureatului din acest an, județul Cluj s-a clasat pe primul loc cu o rată de promovabilitate de aproape 81%, iar dintre elevii înscriși 15 au obținut media 10. De asemenea, dintre cei 4800 de elevi de clasa a XII-a, aproape 4200 s-au înscris în prima sesiune de examen.