26 iulie

PAGUBE IN UNRMA FURTUNII

Furtuna de ieri a lasat urmari si in Cluj, mai multi copaci fiind rupti pe strada Plopilor. Echipajele ISU au intervenit pentru a îndepărta arborii care au căzut pe trotuar şi pe carosabil şi care obstrucţionau circulaţia. Şi reţeaua electrică ce alimentează troleibuzele a fost avariată, producând, astfel, perturbări în transportul în comun.

SCARILE INSPRE EXPO TRANSILVANIA REABILITATE

Primaria Cluj-napoca anunta finalizarea lucrărilor de reabilitare a scărilor care leagă cartierul Aurel Vlaicu de cartierul Bulgaria și Complexul Studențesc Mărăști în zona Expo Transilvania. Lucrările au constat în consolidarea zidului de sprijin, montarea de borduri și pavaj pe o suprafața aproximativă de 400 mp, montarea de balustrade metalice, precum și aplicarea de tencuieli decorative. Scările au o lățime medie de 3,2m și se desfasoara pe o lungimea de 62m. Lucrările au fost realizate de RADP Cluj-Napoca, iar costul acestora a fost de 174.300 de lei.

DRUMURI IN LUCRU IN JUDET

Consiliul Județean Cluj a demarat ieri lucrările de întreținere curentă și periodică a drumului județean 109A Chinteni – intersecția cu drumul inspre (Vultureni si este vizat un sector de drum în lungime de 17 kilometri. Lucrările constau în plombări full jet cu stropiri succesive de emulsie și plombări cu asfalt. În ceea ce privește lucrările mult mai ample de reabilitare și modernizare ce urmează sa aiba loc în cadrul programului de investiții al Consiliului Județean, proiectul se află în prezent în faza finală de obţinere a avizelor pentru autorizația de construire, execuția urmând să înceapă ulterior obținerii autorizației și, în mod evident, finalizării lucrărilor derulate de administrația locală a comunei Chinteni.

1800 DE KM PE BICICLETA IN SCOP CARITABIL

Doi clujeni vor parcurge pe biciclete 1.800 de kilometri în beneficiul copiilor cu diabet din taberele Yuppi. Alpar Katona şi Zoltan Szenasi vor porni în 18 august din Şăulia, judeţul Mureş, acolo unde se desfăşoară taberele Yuppi şi se vor îndrepta către Chamonix, pe biciclete. Vor parcurge această distanţă în 2 săptămâni, în total 1.800 de km traversând 5 ţări. Ajunşi în Chamonix, în următoarele 7 zile, vor escalada vârful Mont Blanc de 4.809 de metri altitudine. În acest an în taberele Yuppi vor fi găduiţi 100 de copii cu diabet.