26 martie

PROGRAM DE CONDUCERE PREVENTIVA PENTRU LICEENII CLUJENI
Ieri, la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a fost inaugurat programul de conducere preventivă „BeCool –Gândește înainte”. Acest proiect este destinat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, fiind inițiat de Napoca Rally Academy și Ford România, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.În cadrul acestei campanii, unii dintre cei mai titrați piloți de raliuri din România, Marco Tempestini, Bogdan Marișca și Sebastian Itu, le vor vorbi liceenilor despre riscurile la care îi expun teribilismul în trafic, șofatul sub influența alcoolului sau a diverselor substanțe psihoactive, dar și despre conducerea preventivă.Aceste cursuri de educație rutieră vor ajunge anul acesta la toți liceeni din județul Cluj aflați în clasele a XI-a și a XII-a, fiind deja programate peste 60 de asemenea workshop-uri interactive, la care se estimează că vor participa aproximativ 9.000 de elevi.

LUCRARILE DE REMEDIERE A AEROPORTULUI INTERNATIONAL AVRAM IANCU AU FOST FINALIZATE
Lucrările de remediere a parcării Aeroportului Internațional „Avram Iancu” au fost încheiate. Acestea au fost realizate etapizat, fiind condiționate atât de starea vremii cât, mai ales, de dorința evitării oricărei perturbări a activității aeroportului.În cadrul acestor lucrări s-a vizat frezarea zonelor cu probleme și, ulterior, acoperirea acestora cu un strat de asfalt. În zilele următoare, în funcție și de condițiile meteorologice existente, constructorul va proceda la retrasarea spațiilor de parcare și a circuitelor funcționale din cadrul parcării. Proiectul de reabilitare a întregii parcări va continua, lucrările urmând a fi reluate în toamna acestui an, după încetarea zborurilor de tip charter.

RESTRICTII DE CIRCULATIE
Cu ocazia meciului de fotbal dintre România și Insulele Feroe, ce se va disputa astăzi, de la ora 21:45, Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație, de la ora 18:00 până la ora 22:00, în zona stadionului ”Dr. Constantin Rădulescu”.Tot în acest sens, Compania de Transport Public informează călătorii că, între orele 19:00 și 23:15, se suspendă circulația liniei 37. În acest interval spre cartierul Gruia va circula linia 38, care va efectua și orarele liniei 37 din P-ța M. Viteazul.