26 martie

NOI MĂSURI RESTRICTIVE LA NIVEL NAȚIONAL
Guvernul a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc ieri.
Potrivit documentului propus de CNSU și adoptat de Guvern, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii. Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

ÎNTRERUPERI ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICĂ
Distribuţie Energie Electrică Romania, Sucursala Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe câteva străzi din municipiul Cluj-Napoca.
În data de 29 martie, intre orele 10 si 14, pe str. Rene Descartes, numerele de la 1 la 40, iar in data de 30 martie, intre orele 9 si 13, pe strazile C.A.Rosetti, nr.15 si Eremia Grigorescu, numerele pare de la 72 la 104.

STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR NU VA SUFERI MODIFICĂRI
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat ieri, că structura anului școlar nu va suferi modificări pentru clasele terminale.
Pentru toate celelalte clase, vacanța de primăvară rămâne prelungită – în perioada 2 aprilie-4 mai – iar anul școlar se va termina în 25 iunie. Evaluarea Națională va avea loc între 22-25 iunie. Bacalaureatul se va organiza între 28 iunie-1 iulie. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al doilea va rămâne la datele stabilite, renunțându-se la organizarea „Săptămânii Altfel”. Ministrul a mai spus că în perioada 12-29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice. „Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate, în continuare, cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională a elevilor din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20 – 23 aprilie în intervalul 25 – 28 mai”, a mai adăugat ministrul Sorin Cîmpeanu.


REPARAȚII LA PODUL PESTE RÂUL ARIEȘ
Circulația rutieră pe DN 1 la km 444 s-a închis pentru executarea lucrărilor de reparații la podul peste râul Arieș, localitatea Turda. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), traficul rutier se va desfășura deviat pe următoarele variante de rute ocolitoare:
• Fără restricții de tonaj (tur-retur): sensul dinspre Cluj-Napoca spre Câmpeni, Alba Iulia, București va fi deviat pe traseul str. G-ral Dragalina – str. Ștefan cel Mare, str. 22 Decembrie 1989 (DJ 161 B), continuare pe (DN 75) pentru cei care se deplasează spre Câmpeni și pe str. Armatei pentru cei care se deplasează spre Alba Iulia, București.
• Cu restricții de tonaj de 7,5 tone: direcția Câmpeni și Turda spre Cluj-Napoca se va realiza pe ruta Mihai Viteazu (dinspreTurda) – Cheia –Săndulești – Tureni – Cluj-Napoca și pe ruta Cluj-Napoca – Tureni – Săndulești – Cheia – Mihai Viteazu dinspre Cluj-Napoca spre Câmpeni, Turda, Alba Iulia și București.
„În vederea evitării aglomerării rutelor stabilite mai sus, soferii care tranzitează zona dinspre Alba Iulia, Târgu Mureș, Câmpeni spre Cluj-Napoca, Dej, Bistrița, Suceava, sunt rugati sa utilizeze ruta: Autostrada A3 – Câmpia Turzii – Turda – Gilău – Nădășel – Varianta de Ocolire Cluj Napoca Nord Est – DN 1C. Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricţiile de circulaţie instituite şi semnalizarea rutieră temporară. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este finalul anului 2021”, au transmis reprezentanții CNAIR.