26 noiembrie

APARTAMENTE VÂNDUTE ÎN CLUJ-NAPOCA
Peste 25.000 de imobile au fost vândute, până în acest moment, la nivelul județului Cluj, conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Cele mai multe în Cluj-Napoca unde prețul pe metru pătrat a ajuns, în octombrie 2019, la 1.667 €/mp, cu 8 euro mai puțin decât în luna precendă şi cu 132 de euro mai mare față de acceași perioadă a anului trecut, potrivit compariimobiliare.ro. Un bonus al faptului că orașul nostru este cel mai scump oraș imobiliar din țară se poate observa la marja de negociere, care este, conform celor mai recente date din domeniu, de peste 5,5%, față de 3,4% în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, timpul necesar pentru încheierea unei vânzări a scăzut de la 99 de zile anul trecut la 71 de zile în 2019.

MANIFESTĂRI DE 1 DECEMBRIE
Manifestările de 1 Decembrie vor începe, în Piaţa Avram Iancu, cu o slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană şi depuneri de coroane şi jerbe de flori. Tradiţionala paradă militară va fi şi în acest an unul dintre capetele de afiş. Blindatele şi trupele Armatei Române, dar şi cele ale Jandarmeriei, Poliţiei sau Pompierilor vor defila în centrul oraşului. Va urma un program folcloric, după care, seara, de la ora 19.00, este programată aprinderea luminilor de sărbători. Un spectacol de artificii va lumina cerul la finalul serii, în Piaţa Avram Iancu. Vom reveni cu detalii și in următoarele editii de știri.

CONCERT DE COLINDE ROMÂNEȘTI
A șaptea ediție a „Concertului caritabil de colinde românești” îi reunește pe cei mai reprezentativi artiști ai scenei muzicale, pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. „Concertul de colinde românești” va avea loc luni, 16 decembrie, de la ora 19:00, în sala Auditorium Maximum a UBB Cluj, și va aduce în fața publicului, sub bagheta dirijorului Cornel Groza, Corul Cappella Transylvanica și Orchestra Academică Transilvană. Lor li se vor alătura soprana Diana Țugui, mezzosoprana Alexandra Leșiu, tenorul Tony Bardon și baritonul Cristian Hodrea. Colindele vocal-simfonice din program sunt prelucrate și orchestrate de compozitorul Cristian Bence-Muk, conferențiar la Academia de muzică ‘’Gheorghe Dima’’. Amfitrionul evenimentului va fi jurnalistul Marius Constantinescu.