26 octombrie

LUCRARI PE DJ APAHIDA – MORISTI
Consiliul Judetean Cluj a anuntat inceperea lucrarilor de întretinere pe drumul judetean 161A Apahida – Moristi. Este vizat sectorul de drum situat între DN1C (Apahida) si localitatea Moristi. Lucrarile de întretinere constau în frezarea asfaltului, plombari cu asfalt si burdusiri. In momentul de fata se desfasoara lucrari de frezare a asfaltului care au drept scop asigurarea unui front de lucru consistent. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat ca decizia de a interveni pe acest drum are o dubla motivatie, obiectivul nostru fiind atit acela de a le asigura locuitorilor din zona conditii normale de trafic, cit si de a contribui la facilitarea accesului si la dezvoltarea Bailor Cojocna.

EVALUARE ALOPEDI
Conducerea Consiliului Judetean Cluj a realizat împreuna cu echipa manageriala a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj o analiza a modului de derulare a activitatii serviciului telefonic dedicat de tip „Call-Center” destinat obtinerii de sfaturi medicale pediatrice de urgenta – 0364-917 care a fost pus la dispozitia comunitatii clujene de parinti si copii începind cu 1 mai 2015.
S-a constatat ca ALOPEDI 0364-917 a fost apelat în cursul anului 2016 de 6536 de parinti, majoritatea apelurilor finalizindu-se cu sfaturi care au permis îngrijirea copiilor la domiciliu (68%). In acest fel nu a mai fost necesara deplasarea, cu inconvenientele de rigoare, la unitatea de primire a urgentelor sau la o alta unitate medicala. Ceilalti copii, care au avut nevoie de evaluare medicala fata în fata, în decursul a maxim 2 ore, au reprezentant 12%. In cazul a 19% din copii s-a recomandat evaluarea de catre medicul de familie în urmatoarele 24 de ore, iar 1% din ei aveau patologie cronica ce putea fi ulterior rezolvata prin intermediul medicului de familie. Interventia serviciului de Ambulanta a fost necesara în cazul a 5 copii reprezentind un procent de 0,07% din totalul apelurilor.

SANCTIUNI PENTRU AFISAJ ILEGAL
Politistii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism si Disciplina în Constructii au efectuat verificari referitoare la panotajul publicitar din oras. Acestia au constatat ca panourile de pe strazile Romulus Vuia nr. 13, Taietura Turcului f.n. (Tetarom), Calea Baciului nr. 22 si Calea Turzii nr. 194, pe care sint amplasate inscriptii, sint ilegale, nu
detin autorizatie de construire. Pentru panourile de pe strada Taietura Turcului fn (Tetarom) si de pe Calea Baciului nr. 22, politistii locali au întocmit proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei pentru lucrari fara autorizatie de construire si s-a dispus desfiintarea în termen de 48 de ore ale acestora. În caz de neconformare va fi sesizata instanta de judecata pentru desfiintare.

CONFERINTA EDICTUM DEI
Edictum Dei organizeaza astazi conferinta “Sfintul Irineu de Lyon. Intre Dumnezeul filosofilor si Dumnezeul credintei”. Tema va fi sustinuta de conf prof univ Danut Jemna.
Evenimentul are loc astazi in sala Auditorium Maximum de la ora 19. Intrarea este libera.