26 septembrie

OPC A ÎNCHIS RESTAURANTELE DIN VIVO
Protecţia Cosumatorului a închis, ieri, toate restaurantele din centrul comercial Vivo. Inspectorii aflaţi în control au găsit colonii de gândaci în întreaga zonă de restaurante şi fast-food-uri.

Directorul adjunct al OPC Cluj, Mircea Radu a declarat, în presa locala, că pe lângă închiderea restaurantelor din zona food-court, conducerea mall-ului Vivo a fost amendată cu 30.000 de lei. El a adăugat că restaurantele vor fi redeschise doar după ce întreaga zonă va fi igienizată și deratizată.

SE PREGĂTEȘTE ÎNCHIDEREA RAMPEI DE LA PATA RÂT
Consiliul Județean Cluj anuntă că lucrările de închidere a rampei de deșeuri de la Pata Rât sunt aproape de finalizare.

Astfel, după închiderea depozitelor neconforme de deșeuri de la Dej, Gherla, Huedin și Turda, până la finalul lunii octombrie rampa de la Pata Rât va fi acoperită, respectiv impermeabilizată, în întregime.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a precizat că „În locul rampei de la Pata Rat, veche de peste 50 de ani, anul acesta va fi finalizată prima celulă ecologică, conformă, din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor.

VINERI ÎNCEP “ZILELE CLUJULUI”
Cea de-a IX-a ediție a festivalului „Zilele Clujului” debutează maine și, timp de patru zile, propune peste 100 de evenimente în 30 de locuri din oraș.

Printre altele, mâine, începând cu ora 17:00, în Piața Unirii, peste 700 de copii vor realiza un sincron-record prin muzică și sport. Sâmbăta, de la ora 17:00, tot în Piața Unirii va avea loc mult așteptata Paradă a Zilelor Clujului, apoi Piața Unirii va răsuna pe acorduri de muzică clasică, alături de studenții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00. Seara de muzică clasică va continua, sâmbăta, alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, pentru a se încheia cu o experiență inedită oferită de artiștii Operei Naționale Române și a Operei Maghiare din Cluj-Napoca – un mix de muzică clasică și muzică electronică.

Ediția din acest an a Zilelor Clujului se va incheia luni, iar programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe site-ul zileleclujului.ro