27 august

GHIOZDANE ȘI RECHIZITE ȘCOLARE PENTRU COPIII NEVOIAȘI
450 de ghiozdane echipate cu rechizite școlare urmează să fie destinate copiilor care provin din familii cu resurse financiare reduse și se află în evidența Direcției de Asistență Socială.
Valoarea unui ghiozdan echipat specific claselor 0 și întâi este în jur de 79 de lei, în timp ce un ghiozdan cu resursele necesare unui copil înscris între clasele a II-a și a XII-a are o valoare de aproximativ 76 de lei. Costul total al celor 450 de echipamente achiziționate de către autoritatea locală se ridică la peste 34.000 de lei. Pentru a intra în posesia lor, persoanele vizate trebuie să se deplaseze la Direcția de Asistență Socială, care are un program funcțional de luni-miercuri între orele 8,30-15,30, joi între 8,30 și 17, iar vineri între orele 8,30 și 14.

TAXIMETRELE VOR FI DOTATE CU SISTEME GPS ȘI POS
Taximetrele din muncipiul Cluj-Napoca urmează să fie dotate cu sisteme GPS și POS pentru plata cu cardul, potrivit noului regulament de funcționare.
Măsura mai prevede ca autoturismele să aibă cel puțin motoare Euro V, cu grad redus de poluare, și să aibă culoară albă integral sau minim deasupra benzii de șah. Proiectul de Hotărâre se află în consultare publică până la data de 5 septembrie.

PROGRAMUL MIJLOACELOR DE TRANSPORT ÎN COMUN PENTRU CELE CARE CIRCULĂ ÎN ZONA STR. REGELE FERDINAND
Programul mijloacelor de transport în comun care circulă dinspre str. G. Barițiu spre P-ța Unirii a suferit modificări în urma începerii lucrărilor de modernizare ale străzii Regele Ferdinand.
Mai exact linia troleibuzului 1 va circula din P-ța 1 Mai, pe ruta deviată dinspre str. Paris spre P-ța Unirii, respectiv Bucium. Pentru liniile 9, 29 și 52 traseul a fost deviat din str. Traian pe străzile I. P. Voitești și F. J. Curie, iar liniile 19 și 42 vor avea o rută stabilită din P-ța Mihai Viteazul spre strada F. J. Curie și B-dul 21 Decembrie 1989. De asemenea, linia 22 va circula pe traseul deviat din str. Traian spre străzile I. P. Voitești, F. J. Curie, B-dul 21 Decembrie 1989. Pe str. Paris, în apropierea str. Ploiești va fi înființată o stație pentru linia 1, iar pe parcursul lucrărilor stația aflată în zona Podului Traian va fi desființată.

SENS UNIC DE CIRCULAȚIE PE ALEEA CIUCAȘ ȘI STRADA BUCEGI
Un nou sens unic de circulație a fost instituit în zona străzilor Bucegi și Ciucaș.
Mai exact măsura a fost luată pentru Aleea Ciucaș, pe direcția de deplasare dinspre pădure spre str. Parâng, la coborâre și pe str. Bucegi, pe tronsonul cuprins între str. Parâng și aleea dintre blocul 1A și blocul B1Z, ambele aflate pe str. Bucegi. Decizia a fost luată către Comisia Municipală de Sistematizare a Circulației.