27 august

SPITALUL CLINIC DE URGENTA PENTRU COPII VA FI REABILITAT
Lucrările de întreţinere la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii vor fi efectuate în aceste zile, anunţă instituţia. Astfel, pentru o mai bună funcţionare şi pentru a oferi pacienţilor condiţii optime pentru desfăşurarea consultaţiilor, începând de astăzi pe o perioadă de 7 zile în instituţie vor fi efectuate lucrări de întreţinere. Din cauza acestora, există posibilitatea creării unui disconfort pentru părinţii care îşi aduc copiii la unitatea medicală. Timpul de aşteptare poate să crească, iar consultaţiile se pot desfăşura în condiţii de zgomot crescut. Reprezentanţii unităţii au declarat că îşi cer scuze pentru disconfortul creat şi asigură pacienţii că echipa de specialişti a spitalului va furniza în continuare cele mai bune servicii.

PODUL DE PESTE SOMESUL MIC INTRA IN REABILITARE
Podul de peste Someşul Mic din zona străzii Fabricii va intra începând de astăzi în reabilitare, anunţă Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Lucrările se vor executa la infrastructura podului, sub pod, şi vor avea o durabilitate de 2 luni. Acestea vor prespune restricţii de circulaţie pe câte 2 benzi carosabile, situaţie în care se va circula doar pe câte o bandă de mers. Instituţia recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă prin zona unde vor fi executate lucrările şi să respecte de asemenea, semnalizarea rutieră temporară instalată de executantul lucrărilor.

SUA ALOCA 40 MILIOANE DE DOLARI BAZEI AERIENE DE LA CAMPIA TURZII
Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 40 de mil. de dolari pentru construcţii şi lucrări de îmbunătăţire a Bazei aeriene 71 de la Câmpia Turzii, conform unui document al aviaţiei americane. Îmbunătăţirile care vor fi efectuate au ca scop lansarea unui număr mai mare de avioane militare, repararea mai multor aeronave şi sporesc rezervele de combustibil şi armament disponibile. Fondurile pentru lucrări provin din Departamentul Apărării pentru descurajarea Rusiei, prin programul Iniţiativa de Descurajare Europeană. 25 de milioane de dolari sunt alocaţi lucrărilor de infrastructură privind operaţiunile de zbor. Reamintim că săptămâna trecută două avioane de luptă F-22 Raptor au ajuns la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii pentru a lua parte la exerciţiul româno-american, Dacian Eagle 2018.

LUCRARI DE ASFALTARE
Lucrările de asfaltare pe drumul judeţean 107P care leagă DN1 în zona localităţii Gilău şi comuna Mărişel au fost demarate, tronsonul vizat având o lungime de 40 km. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a declarat că datorită faptului că drumul este intens circulat atât de turişti, cât şi de către locuitori şi preferat de către cei care doresc să ajungă în zona montană a judeţului, s-a dispus începerea cât mai rapidă a lucrărilor de asfaltare şi luarea măsurilor care se impun pentru ca traficul să nu fie afectat. Lucrările de reabilitare şi modernizare presupun intervenţia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt. Proiectul prevede realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, urmând să se finalizeze cu realizarea de marcaje rutiere.

AMENZILE VOR PUTEA FI PLATITE LA JUMATATE IN 15 ZILE
Amenzile contravenţionale vor putea fi achitate la jumătate în termen de 15 zile, şi nu în 48 de ore cum a fost iniţial, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne vineri, 24 august. Astfel, amenzile contravenționale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal. Instituţia a declarat că dacă agentul constatator aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este de 100 de lei, conducătorii auto vor putea achita în 15 zile, doar 50 de lei. De asemenea, amenzile nu mai pot fi plătite direct la poliţist, aşa cum era până acum.

LINIA M24 VA AVEA UN PROGRAM DEVIAT
Linia M24 va circula dus-întors prin strada Avram Iancu până în 31 august, anunţă Compania de Transport Public. Măsura a fost luată pentru reducerea discomfortului creat publicului călător ca urmare a lucrărilor de reabilitare care au loc pe str. Horea din comuna Floreşti. Călătorii care utilizau una dintre staţiile Horea şi Gh. Doja vor beneficia în această perioadă de una dintre staţiile de pe Avram Iancu, Iuliu Hossu sau Primăria.