27 februarie

ANEXA PARCULUI ETNOGRAFIC ROMULUS VUIA, IN FLACARI
O anexă a Parcului Etnografic „Romulus Vuia” situată pe str. Tăietura Turcului a fost cuprinsă de flăcări, ieri. Potrivit ultimelor informații oferite de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în interiorul spațiului afectat nu au existat persoane, iar arderea nu s-a extins și la alte clădiri. Anexa a fost distrusă în totalitate, fiind vorba despre centrul de informare unde se desfășurau temporar activități cu copiii, conexe cu activitatea muzeului.

PRIMUL PARC STIINTIFIC SI TEHNOLOGIC DIN TRANSLIVANIA
Lucrările de intabulare a două imobile-teren din cadrul Parcului Industrial Tetarom I, au fost finalizate, a anunțat Consiliul Județean. Terenul are o suprafață de aproximativ 78.000 mp și este destinat construcțiilor unui Parc științific și tehnologic Tetapolis. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că investiția contribuie la consolidarea statutului municipiului Cluj-Napoca în inovare și cercetare, dar și în producția de înaltă tehnologie. Proiectul are în vedere construcția de birouri și laboratoare de cercetare, săli de conferințe și spații expoziționale, precum și construcții dedicate activităților sportive și de relaxare. Reamintim că Parcul Științific și Tehnologic Tetapolis este primul de acest fel din Transilvania și a fost lansat în 2016 în cadrul TechFest.

PESTE 20.000 DE PERSOANE DIN JUDET FAC NAVETA ZILNIC IN CLUJ-NAPOCA
Peste 20.000 de persoane din județ fac naveta zilnic în municipiul Cluj-Napoca, iar aproape 80% din populația județului lucrează aici, se arată într-un studiu realizat de către Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Cele mai multe persoane provin din comunele Florești, Baciu și Apahida. Același raport mai arată că în topul comunităților cu cea mai mare creștere demografică se află comuna Florești, de la peste 5000 de locuitori în 1992 la aproximativ 35.000 în 2018. Specialiștii arată că aceste creșteri, care au avut loc la nivelul întregului județ, se datorează în principal municipiului Cluj-Napoca, și atrag atenția că fără acesta, economia județului ar scădea semnificativ, ținându-se cont că în 2016 aici au fost înregistrate aproximativ 161.000 de locuri de muncă.