27 iunie

SITUAŢIA ROMÂNILOR DIN UK DUPĂ BREXIT

Românii din Marea Britanie se declară îngrijoraţi de rezultatul referendumului şi cer autorităţilor de la Bucureşti să facă demersuri pentru a le asigura condiţiile corespunzătoare celor aflaţi la muncă în Regatul Unit.

Directorul Centrului Comunitar din Londra, Tomi Tomescu, spune că cei mai afectaţi de această decizie vor fi românii care lucrează fără forme legale. În momentul în care Marea Britanie va începe negocierile cu Uniunea Europeană, se va ajunge probabil la un acord prin care cei care sunt deja acolo, cu forme legale, să rămână, deoarece şi Marea Britanie are foarte mulţi cetăţeni în Uniunea Europeană, a adăugat Tomi Tomescu.

Sursa: radiocluj.ro

RECALCULAREA PREŢURILOR MEDICAMENTELOR A FOST AMÂNATĂ

Ministerul Sănătăţii amână până la 1 noiembrie recalcularea preţurilor la medicamente. Decizia a fost luată pentru a-i ajuta pe pacienţii care au nevoie de tratamente. Catalogul cu preţurile medicamentelor eliberate cu reţetă în România, folosit în prezent, cuprinde aproape 5.500 de poziţii, iar dacă s-ar lua în considerare o reactualizare, lista ar fi formată din 4.400 de produse. În plus, Agenţia Naţională a Medicamentului a cerut deja retragerea de pe piaţă a peste 1.700 de pastile, multe dintre ele cu largă utilizare, ceea ce ar putea crea probleme pentru pacienţi.

Sursa: radiocluj.ro

A ÎNCEPUT EVALUAREA NAŢIONALĂ

În perioada 27 iunie – 29 iunie 2016 se desfășoară examenul național Evaluarea Națională la clasa a VIII-a. Pentru o informare corectă, Inspectoratul Școlar Județean Cluj vă pune la dispoziție datele statistice referitoare la județul Cluj. În județul Cluj s-au înscris în vederea susținerii examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a un număr de 4116 elevi. Dintre aceștia, 561 vor susține și proba aferentă minorităților naționale – 67 la limba germană și 494 la limba maghiară. Examenul se desfășoară în 114 centre de examen, dintre care 60 în mediul urban și 54 în mediul rural.

Sursa: radiocluj.ro

EVENIMENTE ANTIDROG LA CLUJ

Cu ocazia zilei internationale antidrog Asociatia Preventis in colaborare cu Directia de Asistenta Sociala si Medicala rganizeaza astazi evenimentul GO UP NOT HIGH – actiune publica de constientizare a populatiei cu privire la riscurile asociate consumului de droguri. Evenimentul stradal marcheaza Ziua Internationala Antidrog. Actiunea se va desfasura pe bd. Eroilor – zona pietonala de langa Clopot, in intervalul 11.00 – 21.00. Echipa si voluntarii proiectului vor purta discutii de constientizare cu trecatorii cu privire la riscurile asociate consumului de droguri si vor pune la dispozitie material informative si educative, precum si bratari personalizate cu mesajul campaniei. Acestea din urma se doresc a fi un “reminder” al mesajului campaniei pe perioada vacantei de vara – perioada considerata cu risc crescut in debutul in consumul de droguri la adolescenti.

Sursa: comunicat de presă

ATENŢIONARE METEO

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de ploi torenţiale pentru astazi si maine, valabilă în centrul, nordul şi vestul ţării. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse va cădea grindină. În intervalul anuntat vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50, 60 l/mp.

Sursa: ziuadecj.ro