27 octombrie

IMPOZITE SI TAXE LOCALE NESCHIMBATE
Primaria Cluj-Napoca mentine acelasi nivel al impozitelor locale pentru 2017, la fel ca in anul 2016, prin proiectul de Hotarare de Consiliu Local care se afla in consultare publica in perioada 26 octombrie – 11 noiembrie. De asemenea, va mentine cel mai mic impozit prevazut de lege pentru firmele din parcurile industriale si pastreaza facilitatile pentru constructia cladirilor “verzi” (50% scutire de taxe pentru cei care realizeaza cladiri verzi).
Primaria Cluj-Napoca pastreaza, totodata, facilitatile si gratuitatile la transportul in comun pentru elevi, studenti si pensionari.
Potrivit noului Cod Fiscal, in anul 2017 municipalitatea va impozita cu 500% cladirile neingrijite din centrul istoric, la care proprietarii nu au inceput demersurile legale pentru refatadizare pana la data de 30 noiembrie 2016, conform somatiilor transmise pe parcursul
anului.
Politica de parcari in zona ultracentrala va fi regindita, pentru a se asigura fluidizarea circulatiei.

DRUM JUDETEAN ASFALTAT INTEGRAL
Drumul judetean 103 Scrind – Sacuieu – Bologa a fost integral asfaltat. Dupa finalizarea lucrarilor de asfaltare care au vizat initial un sector în lungime de 4,7 kilometri al drumului judetean Scrind – Sacuieu – Bologa, a fost finalizata si asfaltarea ultimului sector de drum ramas neasfaltat, în lungime de 1,2 kilometri. Asfaltarea integrala a acestui drum judetean creeaza o legatura rapida si utila între DN1 (prin localitatea Bologa) si drumul judetean traverseaza zona turistica Rachitele – Prislop – Ic Ponor. Astfel se scurteaza în mod considerabil un traseu care necesita folosirea drumului national DN1, din localitatea Bologa pina la Huedin, apoi a DN1 R, de la Huedin pina în localitatea Calata, si a drumului judetan 108C, pe directia Calata – Margau – Scrind.
CONTROALE IN SERVICE-URI AUTO
Politistii locali din cadrul Serviciilor Inspectie comerciala si Control protectia mediului, în colaborare cu angajati ai Ministerului Transporturilor – Registrul Auto Român (R.A.R.), au desfasurat o ampla actiune de verificare a atelierelor de reparatii si dezmembari auto, care functioneaza pe raza orasului.
Au fost verificati 16 agenti economici, persoane fizice si juridice, în ceea ce priveste detinerea autorizatiei tehnice, respectarea domeniului de autorizare, detinerea acordului de functionare si a aprobarii de orar eliberat de Primarie, respectarea regimului de colectare a deseurilor.
Au fost depistate nereguli privind lipsa autorizatiilor tehnice sau a acordului de functionare eliberat de primarie, nerespectarea domeniului de autorizare si a regimului de colectare a
deseurilor.
Pentru neregulile constatate, au fost încheiate 14 procese-verbale de constatare a contraventiilor, iar în 5 cazuri a fost dispusa suspendarea activitatii. Alte 7 procese-verbale de constatare au fost încheiate de angajatii R.A.R. De asemenea, au fost lasate 9 invitatii
pentru prezentare la sediul R.A.R., în vederea începerii demersurilor necesare obtinerii autorizatiilor tehnice.
Verificarile au fost realizate pe toata raza orasului, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 26.100 lei.
TIRGUL “RECOLTE DE TOAMNA”
Piata Taraneasca si Mesteresti organizeaza incepind de miine tirgul “Recolte de toamna”. Producatorilor care vor aduce produse alimentare diverse si mincaruri dupa retete vechi, li se alatura mesteri si artizani cu tesaturi, ceramica, podoabe realizate manual, marochinarie traditionale, cosmetice naturale. Tirgul are loc in Piata Unirii incepind de miine pina duminica.

CONCERTUL DE INCHIDERE A TOAMNEI MUZICALE CLUJENE
Miine are loc concertul vocal-simfonic de închidere a festivalului Toamna Muzicala Clujeana. Acesta marcheaza si aniversarea domnului Cristian Mandeal, care va dirija concertul. Vor fi interpretate concertul nr. 2 pentru pian, în Si major, de Johannes Brahms, si Simfonia nr. 9 în re minor deLudwig van Beethoven. Concertul extraordinar de inchidere a festivalului Toamna Muzicala Clujeana are loc miine la Colegiul Academic de la ora 19.